Bij wat voor interieur past een stalen taatsdeur goed?

Taatsdeuren zijn hartstikke flexibel, door de manier waarop zij bevestigd zijn en beschikken over meerdere scharnieren. Zo kun je de deuren aan beiden zijden openen, dus duw je de deur altijd voor je uit. Taatsdeuren, wat metalen deuren in glas zijn, worden meestal als duo bevestigd en kunnen dienen als roomdivider. Handig én de supertrend van dit moment. Wat zijn nog meer voordelen van taatsdeuren?

Waarom kiezen voor een taatsdeur?

Een taatsdeur draait om een verticale as die zowel boven als onder bevestigd is, waardoor er geen traditioneel kozijn nodig is. Dit unieke scharnierpunt maakt de taatsdeur tot een praktische oplossing in ruimtes waar elke centimeter telt. Deze deuren zijn ideaal voor kleinere kamers of smalle gangen, omdat ze minder ruimte nodig hebben om te openen. Natuurlijk zijn het glazendeuren in metaal, want dát is echt de interieurtrend van dit moment.

Welk interieur past bij de taatsdeur?

Taatsdeuren passen in vrijwel ieder interieur. Ze komen het mooist tot hun recht als ze ook functioneel kunnen zijn. In veel oudere stadwoningen zien we ouderwetse roomdividers, zoals glas-in-lood schuifdeuren, of een gipswandje ooit als divider geplaatst. Wie dat helemaal beu is kan nu kiezen voor taatsdeuren, wat oogt als een metalen glaswand, maar functioneel een divider en deur is.

Kan een taatsdeur ook in een klein appartement?

Dat kunnen ze zeker: taatsdeuren zijn erg geschikt voor kleinere ruimtes dankzij het unieke pivot systeem. Hiermee is het interieur bijzonder goed te upgraden naar eigentijds design, zonder dat de deur veel ruimte inneemt bij het openen of sluiten. Dit maakt ze ideaal voor stadsappartementen of compacte huizen waar elke vierkante meter telt.

Voordelen van taatsdeuren

Wat zijn de grootste voordelen van taatsdeuren?

  • Naar 2 kanten te openen, dus zowel naar binnen als naar buiten (precies zoals klapdeuren)
  • De deur valt altijd weer in het midden punt achter je dicht via een ‘soft close’ systeem
  • Te gebruiken als roomdivider
  • Duurzaam, ze hebben een lange levensduur
  • Hoeft niet in een kozijn of deurpost geplaatst te worden; handig!
  • Prachtige look van modern glas in metaaldeuren

De voordelen zijn legio. Ook wanneer je jouw woning wilt verkopen vormt de aanwezigheid van taatsdeuren een pre. Je woning oogt modern eigentijds, dit is precies wat mensen -kopers- willen zien in een woning. Het maakt het de investering dubbel en dwars waard.

Nadelen van de taatsdeur

Om één nadeel te noemen van de taatsdeur: het klopt dat taatsdeuren een investering vormen. Ze zijn wel duurder in aanschaf dan een gewoon set binnendeuren. Het is dus een keuze van ‘ga ik voor de actuele interieurtrend van dit moment en betaal ik daar wat meer voor’? en bovenal: ga ik voor gebruiksgemak en luxe?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een taatsdeur?

Kwaliteit en vakmanschap zijn belangrijk bij het kiezen van een taatsdeur. Het mechanisme van de deur vereist precisie en moet vakkundig geplaatst worden om de levensduur te garanderen. Kies altijd voor een betrouwbare leverancier die gespecialiseerd is in taatsdeuren. Meer weten? Dan raden we het ook aan om de website van Aluwdoors te checken. Zij helpen je graag verder met al jouw vragen.