Grote kamerplanten snoeien

Wanneer je het nu wel eens welletjes vindt met die ‘uit de kluiten gewassen kamerplant(en)’ welke gestaag blijven uitdijen, kun je overgaan tot het grote kamerplanten snoeien, maar hoe doe je dit precies zonder schade aan te richten? Lees meer…

Grote kamerplanten snoeien
Bij de gedachte aan grote kamerplanten komt al snel het beeld van de vingerplant om de hoek kijken of de rubberboom. Veel grote kamerplanten laten zich relatief gemakkelijk snoeien. Neem een scherp, schoon mes en snoei de kamerplant tot zo’n 30% maximaal in. Kamerplanten snoeien doe je bij voorkeur vanaf het voorjaar tot begin van de zomer. Geef hierna de planten niet teveel water. Bij een correct uitgevoerd snoeien ondergaan de planten als het ware een verjongingskuur.

Meer kamerplanten verzorging: Bromelia verzorging Bromelia stekken Vetplanten verzorging