Kamerplanten water geven & vakantie

Stel, je hebt niet het kiezen uit ‘goede buur of verre vriend’, om de kamerplanten water te geven tijdens je vakantie. Hoe los je dit op? Kamerplanten water geven & vakantie gaan heus samen! Lees verder…

Methode 1 – Kamerplanten water geven tijdens vakantie
Schaf een of meerdere zakken turfmolm aan, vul enkele teilen hiermee en begiet net zo lang totdat het turfmolm doorweekt is. Plaats kamerplanten met pot (waarin zich een gat bevindt) en al in het mengsel. De kamerplanten kunnen zo weken lang overleven tijdens je vakantie.

Methode 2 – Kamerplanten water geven tijdens vakantie 
Een doeltreffende manier om kamerplanten water te geven is de volgende: groepeer de kamerplanten bij elkaar. Schaf katoenen koorden aan (cm. doorsnede); per plant 2 tot 4 koorden. Plaats een (hoger geplaatste) emmer gevuld met water rondom de kamerplanten. Steek de katoenen koorden in de goed gevulde emmer met water. Steek het ander uiteinde van de koorden enkele cm’s in de potgrond van de plant. Een kleine plant krijgt 2 koorden en een grote plant krijgt 4 koorden.

Meer kamerplanten verzorging? Kamerplanten snoeien Verzorging Bromelia Vetplanten verzorging