Het maken van goed beton is een ambacht

Betonnen poeren

Beton is een bijzonder product. Het bestaat als sinds de tijd van de Romeinen die er het onder andere het amfitheater van bouwden. Het is supersterk, anders hadden veel van deze klassieke bouwwerken er niet meer gestaan. Het woord fundament stamt af van het Latijnse woord ‘fundare’ wat zoveel betekent als ‘grondvest’.

Wat is beton?

Het maken van goed beton is een ambacht en het ideale van beton is dat je het elke gewenste vorm kan geven. Beton is een mengsel van cement, zand en grint. Het wordt gemend met water waardoor je betonmortel krijgt. Je moet betonmortel binnen twee uur na het aanmaken verwerken.

Wat is een betonpoer?

Van beton worden ook betonnen poeren gemaakt. Een poer is in de bouwkunde een ondersteuning, bedoeld om de krachten vanuit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond. Vroeger werd het woord poeren gebruikt door oude ambachtelijke werklieden die veel met de beitel werkten. Daar is het woord poeren vanaf geleid een vloeiende en dansende meegaande beweging.

Betonpoeren zijn multi-functioneel. Tevens dienen deze betonpoeren ook als opwaai- of stormanker. Betonnen poeren worden compleet geleverd met de benodigde draadeinden, moeren en volgplaten. Let wet op! De de afmetingen van de poeren lopen tapsgewijs toe en voor de maatvoering wordt de kleinste bovenste maat gebruikt.

Betondingen.nl, ook wel trots de Poerenboer genoemd, is het fundament voor al je bouwconstructies. De prefab betonnen poeren worden veel gebruikt bij de bouw van tuinhuisje, overdekte terrassen, muren, schuttingen, buitenmeubilair, slagbomen en hekwerken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten.

Waar je betonnen poeren ook voor wilt gaan gebruiken bij Betondingen denkt men altijd actief met je mee en hebben de creatiefste oplossingen. Zo hebben ze altijd de altijd de correcte maat op voorraad en ze bezorgen het graag bij je thuis. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, die tussen 09.00 uur en 17.00 uur graag je vragen beantwoorden.