Zonneboilers

Wat doet een zonneboiler nu eigenlijk en is de aanschaf van een zonneboiler voor u eventueel een slimme keuze? We vertellen u graag meer hierover…

Wat doet een zonneboiler?

De zonneboiler vangt de (zonnen) energie via zonnecollectoren op en zorgt ervoor dat de gewonnen elektriciteit, via een buizenstelsel, het water in de boiler verwarmt. De energie wordt hiermee rechtstreeks omgezet in verwarmt water wat u via de boiler verkrijgt. Dit is anders dan met de gewonnen energie via zonnepanelen, want de energie die via zonnepanelen wordt verkregen gaat weer terug naar het elektriciteitsnetwerk en wordt met u ‘verrekend’ door de energiemaatschappij. Met de aankoop van een zonneboiler zult u aanmerkelijk op uw gasverbruik besparen, denk hierbij aan een jaarlijkse besparing van 200 tot 1300 m3.

Subsidie en vergunning

In bepaalde gevallen, wat verschilt per gemeente in Nederland, kan men subsidie ontvangen op de aankoop van een zonneboiler. Wilt u weten of u in aanmerking komt hiervoor, bezoek dan: Energiesubsidiewijzer.nl. In de meeste gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van de boiler. Natuurlijk neemt u het zekere voor het onzekere en informeert u bij uw gemeente of u zonder vergunning een zonneboiler mag plaatsen.