Brandwerend glas

Een onmisbaar onderdeel bij brandveilig bouwen is brandwerend glas. Het is verkrijgbaar in diverse typen met verschillende brandwerende eigenschappen.

Wat zegt de wet over brandwerend glas?

Het bouwbesluit stelt aan constructies eisen van WBDBO (Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag). Hieruit voortvloeiend is brandwerend glas in drie klassen ingedeeld: 20 minuten WBDBO, 30 minuten WBDBO en 60 minuten WBDBO. De brandwerendheidseisen gelden overigens voor de gehele constructie, dus niet alleen de brandwerende beglazing, maar ook de kozijnen, panelen et cetera.

Diverse typen brandwerend glas

Toepassing van het juiste glas kan bij brand van levensbelang zijn. Enkel of dubbel glas, eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 of 60 minuten, doorvalveilig of niet: er zijn vele opties, ook in verschillende diktes. Er is zelfs brandwerend dubbelzijdig isolatieglas, al dan niet doorvalveilig.

Lage prijs en snelle levering

Op www.glaskoning.nl kunt u de keuze maken voor het juiste type brandwerend glas. Omdat Glaskoning.nl rechtstreeks levert vanuit de fabriek zijn de prijzen zeer concurrerend. Bovendien staat Glaskoning.nl garant voor een snelle levering van uw brandwerende beglazing. Uw veiligheid hoeft dus niet afhankelijk te zijn van financiële afwegingen.