Hoe lang gaat een CV mee?

Wat is nu eigenlijk de levensduur van een CV ketel? De meeste & gangbare CV ketels (hoge rendement ketels, ook wel HR ketels genoemd), gaan circa 13 jaar mee, soms korter, maar soms ook aanzienlijk langer dan je zou verwachten; er zijn gevallen bekend -uit praktijk ervaringen- van het bedrijf “CV ketel direct geplaatst” van soms wel 20 jaar of langer. Maar de vraag zou eigenlijk niet moeten zijn ‘hoe lang gaat een cv ketel mee’, de vraag moet zijn ‘wat zijn de totale kosten van de ketel en energieverbruik over een langere periode?’. Wij gaan hier dieper op in.

De kosten

Het lijkt geweldig als een oude CV ketel jarenlang meegaat, wat ook in principe zo is. Maar bij intensief gebruik gaat de ketel steeds meer gas verbruiken, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Een CV ketel van 12 tot 14 jaar oud is eigenlijk “op”, ook al werkt deze nog steeds naar behoren. Want schijn bedriegt in dit geval; de oude ketel is een gas-slurper, die al snel 10 tot 20% extra stookkosten jaarlijks zal opleveren. Houd je in dat geval een ketel nog jaren ‘werkende’, dan betaal je onnodig veel aan de gasnota, wat kan oplopen in 7 tot 8 jaar tot de aanschaf kosten van een nieuwe HR ketel. Een zeer lange levensduur is dus niet altijd het beste voor de portemonnee.

 

cv ketel aanbieding

 

Is er een storing aan de CV ketel, dan is het op dat moment het overwegen waard om de ketel te vervangen voor een nieuwer, energiezuiniger apparaat.