Wat valt er allemaal binnen je inboedel?

Een inboedelverzekering is een verzekering die je afsluit om eventuele schade aan jouw inboedel te vergoeden. Heb je bijvoorbeeld te maken gehad met een lekkage en heb je hierdoor waterschade in huis, heb je een brand gehad en heb je hierdoor enkele spullen die verbrand zijn of heb je een inbraak gehad waardoor bepaalde spullen kapot zijn, dan kun je de kosten van deze beschadigde spullen in huis (voor een deel) laten vergoeden door middel van de inboedelverzekering. Maar welke spullen vallen er precies onder de inboedel van jouw woning en welke spullen in huis vallen niet onder de inboedelverzekering? Meer hierover, lees je in dit artikel.

Wat valt er wel onder de inboedel van je woning?

Alles wat niet aard- en nagelvast zit en dus verhuisbaar is, valt onder de inboedel van je woning. Enkele voorbeelden van spullen in huis die onder de inboedel vallen, zijn bijvoorbeeld de tafel in de keuken, de bank, de losse kast in de hal van je woning en de bedden in de slaapkamer. Deze spullen zitten allemaal niet aard- en nagelvast aan het huis en kunnen verhuisd worden, dus deze spullen vallen allemaal onder de inboedel die onder de dekking van de inboedelverzekering valt.

Wat valt er niet onder de inboedel van je woning?

Spullen die wel aard- en nagelvast zitten en dus niet verhuisbaar zijn, horen bij het woonhuis. Deze spullen horen dus niet bij de inboedel en worden bij eventuele beschadiging niet vergoed door middel van de inboedelverzekering. Enkele voorbeelden van zaken die niet onder de inboedel van een woning vallen, zijn spullen als kozijnen, een gelijmde vloer en een keuken.

Sluit direct een inboedelverzekering af

Wil je de inboedel van jouw woning verzekeren, zodat mogelijke schade aan jouw inboedel vergoed wordt? Sluit dan direct een aantrekkelijk geprijsde inboedelverzekering af. Meer weten over de kosten? Lees dan meer over de kosten van een inboedelverzekering en sluit direct een verzekering af.