Unieke Boeddhabeelden

Boeddhabeelden zijn alweer jaren mateloos populair in de Nederlandse woning. Soms tot vervelens toe. Ja, Boeddha’s “kunnen en mogen” nog, mits je deze op een subtiele wijze een mooie bestemming geeft in je interieur. Maar hoe doe je dat dan…

Boeddhabeeldjes, top of flop?

Onder floppers verstaan we; meerdere Boeddha beeldjes in je vensterbank en aan de muur een groot imitatie ‘Boeddha-schilderij’ van Leen Bakker ophangen. Zo moet het dus niet. Het wordt teveel van het goede. Plaats een mooi groot (denk aan 50 cm hoogte) Boeddhabeeld in de tuin bijvoorbeeld. Het is dan wel de bedoeling dat je een enigszins gestylde tuin bezit, voorzien van bijvoorbeeld een rechthoekige mooie vijver. Maar ook: plaats het Boeddhabeeld centraal in de tuin op een in het oogvallende positie, te midden van siergrind, of juist nabij siergras. Zorg dat er geen andere beelden in de tuin staan die teveel contrasteren met de sfeer van wat een Boeddhabeeld uitstraalt.

Boeddhabeeld in huis

Een Boeddhabeeld kun je heel mooi integreren in de badkamer bijvoorbeeld. Wanneer je een spa-sfeer creëert, past een Boeddhabeeld hier uitstekend bij. Deze komt vooral mooi uit in een nis. Dit geldt ook voor de woonkamer; een Boeddhabeeld in een nis is doorgaans prachtig. Zorg in ieder geval dat het Boeddhabeeld een eigen plekje krijgt, bijvoorbeeld naast een kast. Zo komt het beeld het beste tot zijn recht.