Uniek meubilair voor in de kinderkamer

Om een kind zich echt thuis te laten voelen in zijn kinderkamer, is het een goed idee om de slaapkamer een persoonlijk tintje te geven. Op deze manier voelt je kind zich daar veilig en vertrouwd, iets wat erg belangrijk is in de ontwikkeling van een kind. Veel mensen kiezen voor een thema, bijvoorbeeld stripfiguren of een sprookjeswereld. Daarbij hoort natuurlijk uniek meubilair.

Een gedeelde kinderkamer

Niets is leuker dan opgroeien met een broertje of zusje. Vaak moeten jonge kinderen hun slaapkamer met elkaar delen. Dat biedt ontzettend leuke kansen. Als je niet al te veel plek hebt in huis is een stapelbed een efficiënte oplossing. Dat hoeft lang niet altijd een saai bed te zijn. Met een beetje creativiteit kun je van een stapelbed een soort ‘vogelhuisje’ of ‘boomhut’ maken. Op het bovenste bed kun je dan planken als ‘muur’ aanbrengen en er een schuin houten dak op timmeren. Niet alleen is het nu lastiger om eruit te vallen; maar je kinderen hebben nu ook hun eigen ‘huisje’. Welk kind kan dat nou zeggen?

Meubilair ombouwen

Ouders zullen beamen dat hun kinderen ontzettend snel groeien. Daarom is het een goed idee om al direct een aantal jaren vooruit te kijken. Meubelmakers spelen daar handig op in. Zo zijn er prachtige babybedjes op de markt die zijn om te bouwen tot een peuterbed en een computerbureau. Op deze manier kun je gerust 10 jaar met een meubelstuk doen.

Als twee kinderen eerst een stapelbed delen, kun je deze misschien ombouwen als de oudste een eigen kamer krijgt. Zo kun je van het onderste bed een functioneel bureau of een comfortabele bank maken.

Spelen in de slaapkamer

Heb je lekker de ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om een deel van de kinderkamer in te richten als speelhoek. Een leuk idee is om een indianentipi of tent te maken, wat je ook prima zelf kunt doen. Kinderen kunnen dan kamperen in hun eigen kamer! Daarnaast kun je deze tenten ook gebruiken om speelgoed in op te bergen. Je kinderen zullen hier uren plezier mee hebben. Als je een goede steunbalk door de kinderkamer hebt lopen, kun je ook een simpele schommel maken. Op de site van de Kinderkamerstylist vind je hier een hoop leuke voorbeelden van.

Wees creatief en vol inspiratie

Zelfs het ‘essentiële’ meubilair zoals een bed of bureau kan een spannend meubel worden als je je creativiteit gebruikt. Je kunt daarbij het creatieve brein van ontwerpers gebruiken of zelf te werk gaan met simpele materialen. Onthoud dat kinderen gebaat zijn bij een veilige maar ook inspirerende omgeving. Uiteindelijk zal dat grote voordelen hebben bij de ontwikkeling van het kind.