Industriële verlichting

 

Steeds vaker zie je in woonwinkels en televisie programma’s de combinatie van modern en vintage. Klassieke kleuren komen terug en oude meubels worden gecombineerd met moderne meubels of accessoires. Ook wat verlichting betreft zijn er veel trends om het interieur mooi te maken. Helemaal hot zijn de industriële lampen die je steeds vaker boven eettafels of in winkels ziet hangen. Deze lampen lijken zo uit een oude fabriek te zijn weggehaald om daarna in huis opgehangen te worden.

 

Industriële hanglampen

De bekendste variant van industriële lampen zijn waarschijnlijk wel de hanglampen. Vroeger werden fabrieken en bedrijven verlicht door grote hanglampen die tegen een stootje konden. De lampen hebben een robuust uiterlijk en zien er verweerd uit. Ondanks deze uiterlijke kenmerken zijn de industriële lampen die je tegenwoordig in de winkel kunt krijgen vaak wel nieuw. Het is ook mogelijk om echt oude lampen te kopen maar die moeten vaak nog wel aangepast worden zodat ze gebruikt kunnen worden op het moderne elektriciteitsnet.

 

Stoer licht

Industriële lampen hebben een stoer karakter maar het is niet aan te raden om er ook de felle lampen in te draaien die vroeger in fabrieken werden gebruikt. Je kunt het beste lampen gebruiken die warm licht uitstralen of lampen die je met een dimmer kunt bedienen. Als je dan bijvoorbeeld twee mooie industriële lampen boven de eettafel hebt hangen, dan kun je gemakkelijk de sfeer veranderen door de lichten iets te dimmen.

 

Bedrijven

Niet alleen in huis maar ook in bedrijven of in winkels kun je goed gebruik maken van industriële lampen in het interieur. Door dit soort lampen in een winkel op te hangen of bijvoorbeeld boven een balie bij een bedrijf wordt er al gauw een andere sfeer gemaakt. De trend van de industriële hanglampen is dus niet alleen voor in woningen maar vindt ook juist zijn weg terug richting bedrijven.