Smart Home beveiliging

Mobiele devices spelen een steeds pertinentere rol in ons bestaan. Juist. Toch staan wij nog steeds aan de vooravond van wat komen gaat. Stapelden de ontwikkelingen zich de afgelopen jaren bijzonder snel op; we zijn er nog lang niet.

Toekomstig wonen

Werd er ooit lacherig gedaan over het zgn. “Huis van de Toekomst” van Chriet Titulaer (toegegeven, het had iets Captain Spock-achtigs), inmiddels ontwikkelt de techniek zich in een rap tempo voort en leven wij binnen enkele decennia daadwerkelijk in ‘huizen van de toekomst’.
Te denken valt aan woningen die in het water gebouwd zullen worden, woningen die gezamenlijk eilandjes vormen en middels techniek verplaatst kunnen worden (afgestemd op het weer en seizoen) en gaan grote concerns als Google en Facebook zich, naar wat het lijkt, begeven op deze specifieke huizen ontwikkeling. Kunt u het nog bijbenen?

Tegen de tijd dat deze woningen beschikbaar zullen zijn, neemt u misschien wel een hypotheek middels Ethereum (ETH; de hypotheekmunt van de toekomst, naar voorspellers beweren).

Domotica

Maar ook op andere gebieden binnen leven & wonen staan veel innovaties op stapel. Op dit moment bijvoorbeeld speelt domotica een steeds bepalendere rol binnen de woning en bij bedrijven.

Op afstand, middels de smartphone, zijn tal van apparaten te bedienen. Denk aan ‘smart home beveiliging’, waarmee de woning niet alleen valt te beveiligen op afstand, maar ook gemonitord kan worden via de smartphone. Dit ‘alarmsysteem voor thuis’ wint sterk aan populariteit, evenals het op afstand bedienen van de thermostaat, de robotstofzuiger en robotgrasmaaier bijvoorbeeld.

Naar verwachting zal innovatieve apparatuur zich steeds verder ontwikkelen; hebt u al gehoord van de zelfdenkende koelkast? Deze zal bijhouden wanneer producten over de datum raken, of welke producten aangevuld moeten worden. Zoals gezegd, we staan aan de vooravond van wel zeer innovatieve domotica ontwikkelingen, Chriet Titulaer’s gedachtegoed was zo gek nog niet.