Hoe kun je een sfeervolle woonkamer creëren?

Een sfeervolle woonkamer in elkaar zetten, veel mensen vinden dit erg lastig. Op welke manier kun je een mooie woonkamer maken zonder miskopen te doen, je leest het allemaal in dit artikel.

Het ontwerpen van de woonkamer

Voordat je de woonkamer ontwerpt is het belangrijk om een soort inrichting en stijl in je hoofd te hebben. Bij het creëren van sfeer in een woonkamer is het belangrijkste de juiste harmonie vinden tussen bepaalde meubels en stijlen. Wanneer je hier moeite mee hebt kun je binnenhuisarchitecten inhuren, ook kun je zelf met bepaalde apps en websites een inrichting maken. Met deze visuele techniek kun je jouw eigen woning inrichten. Met deze techniek voorkom je dus ook dat je eventuele miskopen doet of verkeerde stijlen mixt.

4 tips om meer uit je woonkamer te halen

  • Een woonkamer is een grote ruimte, splits het daarom op in kleinere ruimtes. Hiermee bedoelen we niet met muren, maar plaats in je zithoek bijvoorbeeld een kleed, dit is een soort grens.

 

  • Verstop vooral niet je spullen. Spullen kunnen als decoratie dienen, denk aan pannen en glazen bijvoorbeeld. Bij een huis waarbij de spullen in kasten verstopt zijn is het lastig om sfeer te creëren.

 

  • Gebruik decoratieve verlichting. Licht kan voor sfeer zorgen in een woonkamer, tevens lijkt een goed verlicht huis vaak groter. Het is belangrijk om verschillende soorten verlichting te gebruiken, met alleen plafond verlichting kunnen de muren onverlicht blijven waardoor er een benauwde sfeer gemaakt ontstaat. Op koot.com heb je keuze uit alle verschillende decoratieve lampen waardoor je de hele woonkamer kunt verlichten.

 

  • Natuurlijk licht, je denkt er niet zo snel over na maar het is enorm bepalend voor een huis. Natuurlijk licht zorgt voor een natuurlijke sfeer in huis. Ook lijkt een ruimte optisch groter. Plaats daarom niet enorme gordijnen voor je ramen, maak gebruik van de gratis verlichting.