Je tuin laten stralen als een zonnetje

De zon schijnt niet erg vaak in Nederland, maar je kunt je tuin wel laten stralen als een zonnetje. Met het toepassen van kleuren in je tuin creëer je gelijk een ander effect. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld tropische planten en bomen, krijg je een zomers effect. Het vakantiegevoel, en dat in je eigen tuin. Om je tuin te laten stralen, is er wel enige onderhoud door een hovenier nodig. Je kunt hiervoor een professional inhuren of zelf aan de slag gaan.

Voldoende planten en bomen in de tuin

Heb je wel eens langs de eindeloze velden gereden, gevuld met tulpen en dergelijke? Hele velden in één en dezelfde kleur, maar daarnaast een ander veld met een andere kleur. Het is prachtig, vooral als je het een keer vanuit de lucht heeft gezien. Wat als je dat in je tuin zou kunnen hebben? Het kan misschien niet op hetzelfde formaat maar wel met hetzelfde prachtige kleureffect, gewoon in je eigen achtertuin. Tijdens de bloembollen periode, hoef je alleen maar de gewenste bollen te kopen, daarna verzorg je ze regelmatig en de natuur doet de rest.

Zorg dat de planten licht krijgen

Planten hebben licht nodig en vaak geldt: hoe meer hoe beter. Dat gaat in ieder geval op voor alle planten die het van nature gewend zijn om met meer licht te groeien. Denk bijvoorbeeld aan tropische planten of planten die sowieso uit een meer zonnig oord komen. De Hollandse kamerplant kan uiteraard met minder, dat is ongetwijfeld een gegeven, maar de tropische soortgenoot heeft nu eenmaal een flinke bak licht nodig. Iets om aan te denken als je planten gaat kopen.

Haal exotische planten in huis

Wie in het verleden wel eens een paar prachtige tropische planten in een tuincentrum heeft zien staan, heeft zich ongetwijfeld afgevraagd hoe je zoiets moois zo prachtig in leven kunt houden. Dat is namelijk een behoorlijke klus en zeker niet eentje die je zomaar zonder enige voorbereiding aan moet gaan. De tuinverlichting is er dan ook op gebouwd om planten alle verlichting te geven die ze maar nodig hebben. Wanneer je deze verlichting aanschaft, heb je binnen de kortste keren zonder enige problemen precies de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Ideaal voor als je behoorlijk wat planten wilt laten groeien. Met deze exotische planten gaat je tuin stralen!