Tips voor veiligheid in jouw huis

Wanneer je net je eerste kindje hebt moet je je huis natuurlijk childproof maken. Het is namelijk belangrijk dat het erg veilig is voor je kleine en dat deze niet gewond raakt.

Stopcontacten

Kleine kinderen houden ervan om overal in te pulken met hun handen. Gelukkig is hier al jaren een hele simpele oplossing voor bedacht waardoor jouw kleine de hele dag veilig is. Ze heten stopcontactbeschermers, en je kunt ze vrijwel overal inslaan. Zeker een hele handige tip!

Verbergen

Gelooof me, kinderen kunnen alles vinden in huis. Dus ook waar jij je gevaarlijke schoonmaakspullen verschuilt. Je hebt tegenwoordig ook kindersloten waar je kastjes mee kunt afsluiten zodat alleen jij deze open krijgt. Een andere tip is om deze spullen gewoon op een hoge plek op te slaan, zodat de kinderen er niet bij kunnen.

 

Traphekje

Weet je nog vroeger, dat je van de trap af bent gevallen? Elk kind valt wel eens van de trap af. Is het niet thuis, is het wel bijvoorbeeld op school. Een handige manier om het tegen te gaan is om een traphekje neer te zetten. Als ze ’s ochtends wakker worden en jij ligt nog in bed, kun de kinderen gewoon lekker spelen op hun kamer zonder dat ze van de trap kunnen vallen!

Er zijn nog vele mogelijkheden om van je huis een kindvriendelijke woning te maken. Kijk op deze website voor nog meer tips en tricks. Heel veel succes met het childproofen van je huis!