Redenen om voor een leren eetkamerstoel te kiezen

 

 

Als je nieuwe eetkamerstoelen wilt, zijn er een aantal goede redenen om een leren variant te kiezen. Een van de belangrijkste regels is dat ze simpelweg mega comfortabel zitten. In dit artikel lees je een paar redenen waarom je voor je keuken echt een eetkamerstoel leermoet kopen. Het is de perfecte oplossing als jij een industriële, maar ook functionele en comfortabele zittingen in de keuken wilt hebben.

 

Kiezen

Er zijn uiteraard veel opties en keuzes binnen de categorie ‘leer’. Daarbij is de kleur en het materiaal niet geheel onbelangrijk, maar ook kwaliteit en afkomst zijn van belang. Er zijn namelijk verschillende soorten leer waar jij best een verschil in zult voelen. Als je zitgemak en kwaliteitsbehoud van het materiaal erg belangrijk vind, kun je er van uit gaan dat hoe minder bewerkt het leer is, hoe meer dit bij jouw wensen zal passen. Als je vooral een mooie stoel die goed zit en makkelijk te onderhouden is, dan heb je bij meer bewerkt leer, wat vaak gladder en zachter oogt, al een hele goede keus.

 

Looks

Er is veel keuze op het gebied van kleur en textuur van het materiaal. Zo is er leer dat strak, glad en glimmend is, maar ook leer dat een zacht laagje met losse haartjes heeft waardoor het een bijna suède gevoel geeft. Dit zit over het algemeen een stuk fijner, maar is een stuk minder gemakkelijk schoon te maken dan de gladde, meer bewerkte en beschermde variant.

 

Onderhoud

Het mooie aan leer is dat het over het algemeen makkelijk is te onderhouden. Vaak is een paar keer vegen met een licht vochtige doek al genoeg. Om het leer soepel en egaal te houden smeer je het om de aantal maanden in met een spray. Welke leerspray je nodig zult hebben zal liggen aan welk type leer je pakt, het is vooral belangrijk dat je de vezels van het leer soepel houdt. In de keuken is gemors, gespetter en sterke geuren natuurlijk normale orde van de dag, maar leer kan hier goed tegen. Door het dikke materiaal zal vocht en lucht er niet zo snel in treden als bij bijvoorbeeld stoffen of houten stoelen.

 

Let wel goed op of je huisdieren of kinderen hebben die het kunnen beschadigen, heb je die in de buurt, kies dan voor een kindvriendelijke leren stoel zodat het onderhoud makkelijker is. Leer is namelijk wel vrij vatbaar voor krassen, die er lastig of vrijwel niet uit zullen gaan als ze er eenmaal zitten.