Praktische tips voor het verwijderen van coniferen

Wellicht overweegt u of u uw coniferen wilt laten verwijderen of niet. Misschien overweegt u daarbij om zelf uw coniferen te verwijderen of dit aan een hoveniersbedrijf uit te besteden. Wij begrijpen die overweging want een rij coniferen verwijderen is niet iets wat zomaar even gedaan is. Voor het verwijderen van coniferen is ook kennis nodig. Vooral om het op de juiste manier te doen. Er zijn verschillende methodes om coniferen te verwijderen, maar het beste kunt u uw coniferen laten verwijderen. De methodes om coniferen te verwijderen worden hieronder besproken.

Methode 1 – coniferen uitgraven en verwijderen

Het uitgraven van coniferen om ze vervolgens te verwijderen is veruit de meest gebruikte methode. Tegelijkertijd kost deze methode het meest tijd en is het dus belangrijk om vooraf goed na te denken of deze methode wel ingezet moet worden of niet.

Bij het uitgraven van coniferen wordt er een kuil om de kluit heen gegraven. Dat kan met de hand gedaan worden maar wanneer er ruimte voor een kleine graafmachine beschikbaar is dan werkt dat natuurlijk efficiënter. Tijdens het uitgraven van de kluit zal men op boomwortels stuiten. Het is van belang om al die boomwortels door te zagen. Deze methode kost zo veel tijd omdat dit proces herhaalt moet worden tot de kluit in zijn geheel vrij komt te liggen, waarna de coniferen uit de grond getrokken kunnen worden.

Coniferen met kale stam
Coniferen met kale stam

Methode 2 – het inzetten van een stobbenfrees

Wanneer er ruimte is om een stobbenfrees het terrein op te laten rijden is het zinvol om deze methode te hanteren. Het verwijderen van coniferen met een stobbenfrees werkt namelijk zeer efficiënt. Een stobbenfrees is namelijk in staat om de kluit en de boomwortels te verpulveren waardoor de coniferen meteen los komen te liggen en opgeruimd kunnen worden.

Methode 3 – uit de grond trekken met een voertuig

De laatste methode die ingezet kan worden om coniferen te verwijderen is door met behulp van een voertuig de coniferen uit de grond te trekken. Bij deze methode wordt er een kabel aan de coniferen vastgemaakt waarna het voertuig naar voren zal rijden en de coniferen met beleid uit de grond zal trekken.

Volle coniferenhaag