Binnenkort praat je met je interieur

Vandaag willen we je een kijkje geven in de toekomst. Want in de toekomst gaat je interieur je helpen en je leven makkelijker maken. Ooit gehoord van een slimme speaker? Dat is een slim apparaat dat je bedient met je stem. Door ertegen te praten kun je opdrachten geven en informatie opvragen. En dat komt vaker van pas dan je nu denkt.

Waarom kiezen voor een slimme speaker

1. Gemak
Met een slimme speaker in huis, kun je andere apparaten bedienen. Gewoon met je stem. Je kunt je thermostaat erop aansluiten, zodat je de temperatuur kan bedienen, je gordijnen (mits elektrisch), je smartphone zodat je ermee kunt bellen, je koelkast die je in de toekomst vertelt dat de melk bijna op is en zelfs je huisalarm. Dat je kunt activeren via een slimme speaker. En dat zonder op te hoeven staan.

2. Het is handig
Een slimme speaker staat in verbinding met het internet en kan net zoals je telefoon zaken voor je opzoeken. Zoals vluchttijden, het weer, file informatie en feiten. Wil je weten op welke dag prinses Beatrix geboren is, vraag het je slimme luidspreker en je hebt het antwoord in een paar seconden. En wat ook handig is, is dat deze apparaten ook herinneringen kunnen opslaan, een wekker voor je zetten en voor je kunnen appen of mailen.

3. Het is heel leuk
Als je ook je speaker aansluit op accounts als Spotify en bijvoorbeeld Amazon Prime. Dan kun je ook je muziek en tv met stem bedienen. Zet heel eenvoudig je favoriete muziek op of die van de kids. Het is zelfs mogelijk om bestellingen te doen of te volgen. Zo kun je een pizza bestellen of schoenen, of batterijen als die weer eens op zijn. En die heb je dan weer de volgende dag in huis. Lekker handig.

Wat kost een slimme speaker

De prijs varieert tussen de 100 en 300 dollar, afhankelijk van de kwaliteit en merkvoorkeur die je hebt. In Nederland zijn ze al wel te koop, alleen werkt het systeem nog niet in de Nederlandse taal. De verwachting is dat dat dit jaar wel gaat gebeuren en dat deze systemen ook hier enorm populair gaan worden. De concurrentie zal hevig zijn en dat kan acties en kortingen in gang zetten.