Als starter beleggen in vastgoed, hoe begin je?

De economie draait goed. De crisis is voorbij. Tijd om geld om te zetten in vermogen. Een Goede investering is vastgoed. Maar hoe begin je en aan welke zaken moet je denken? Dit is namelijk niet zomaar iets. Het is een wereldje waar je je in thuis moet voelen en wat veel kan opbrengen, maar ook in een keer alles kan verliezen. Een voorbeeld van het laatste zijn de vele investeringen in winkelpanden voor de golf van het internet. De consument bestelt nu steeds meer op internet, gevolg; er bestaan nu ontzettend veel leegstaande winkelpanden. Ditzelfde gold natuurlijk in de crisis, investeren in panden ging nog wel, maar het verkopen was een ramp. Daarom is les één, de economie heb je niet in eigen hand. Probeer daarom de trend in massa voor te blijven en probeer slim in te spelen op de markt.

Locatie

Locatie is één van de grootste speerpunten in vastgoed. Wanneer je een goede locatie voor ogen hebt, kan er nog weinig misgaan. Een voorbeeld hiervan is Amsterdam-Noord. Een aantal jaar geleden stelde Amsterdam-Noord nog niet erg veel voor. Er lagen voornamelijk bedrijventerreinen en het kopen van een woning was relatief goedkoop ten opzichte van bijvoorbeeld het centrum. Nu stijgen de prijzen enorm, zo ook in Amsterdam- Noord. Niet alleen zijn de prijzen daar ook hoog, Amsterdam-Noord is hip. Mocht je een woning daar hebben gekocht in de crisistijd dan zit je nu gebakken.

Kosten

Mocht je een aantal panden in bezit hebben of misschien maar één, dan is het handig om een apart potje te hebben. Hier kunnen dan de kosten vanaf worden getrokken van bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen het onderhoud van het pand.

Hulp

Mocht je starten en heb je toch hulp nodig? Er zijn verschillende bedrijven die hulp bieden voor eenbeleggingsfinanciering. Schroom niet om met hen contact op te nemen zodat je gelijk goed begint.

 

  • Reclame artikel
  • Let op: het kost geld om geld te lenen