Tips voor het kiezen van de juiste energieleverancier

 

Het kiezen van een energieleverancier is niet makkelijk. De mogelijkheden in aanbieders is enorm. Hoe maak je daarom de juiste keuze en welke mogelijkheden zijn er allemaal beschikbaar?

 

Overstappen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zou overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld voor een nieuwe woning, klachten of de waarden van de leverancier komen niet overeen in wat jij zoekt. Bij een verhuizing kan de energieleverancier mee verhuizen. Hierbij is het verplicht om de verhuizing te melden. Vervolgens wordt er een eindafrekening gemaakt van het oude huis. Dit betekent dat er een nieuwe rekening komt bij de nieuwe woning.
Het overstappen naar een nieuwe leverancier kan op drie verschillende manieren. Via een energiecollectief, je kan dit zelf realiseren of via een vergelijker.

 

Contract en voorwaarden

Het is aan te raden om van tevoren eventueel leveranciers met elkaar te vergelijken. Op die manier is het makkelijker om te bekijken aan de hand van jouw voorwaarden welke het beste bij je zou kunnen passen. Er zijn veel verschillende websites die het vergelijken aanbieden. Wanneer de prijs bepalend is kan de goedkoopste energieleverancier 2018 worden bepaald. Bereken hiervoor de juiste prijs tegenover jouw gebruik. Indien je het zelf wilt gaan realiseren houdt er dan rekening mee dat alles zelf dan moet worden geregeld, inclusief het annuleren van de oude leverancier. Indien je het contract voortijdig opzegt, betekent dit meestal dat je een boete moet betalen. Bepaald daarom het juiste abonnement met de juiste voorwaarden.

 

Tot slot is het belangrijk om stil te staan met de langdurigheid van een contract. Wordt het één jaar of langer? Voor iedereen is er wel iets mogelijk, bepaald daarom goed de voorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Op die manier kies jij voor de juiste leverancier.