Tips voor het inrichten van je tuin

Bij het inrichten van een tuin zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo wil je voldoende zitruimte in de tuin hebben, moet er een plek zijn waar je kinderen kunnen spelen, enzovoorts. Ook wil je wellicht een plek hebben waar je tijdens een regenbui kunt zitten, of waar je de auto veilig kunt parkeren. In dit artikel vertellen we je meer over het indelen van een tuin, zodat deze op al je wensen aansluit. Door vooraf een plan te maken, wordt het makkelijker om de tuin in te richten! Vraag eventueel hulp van een hovenier, als je dit zelf lastig vindt.

Voldoende zitruimte in de tuin

Allereerst is het belangrijk om voor voldoende zitruimte in de tuin te zorgen. Dit doe je door bijvoorbeeld een terras aan te leggen, of door een veranda in de tuin te plaatsen. Het voordeel aan een veranda is dat je hier overkapt kunt zitten. Zo biedt de veranda bescherming tegen een zomers buitje! Door de zijkanten van de veranda dicht te maken, kun je hier ook in het voorjaar al zitten.

Een alternatief voor een veranda is een tuinhuisje of carport. Hoewel een carport voornamelijk bedoeld is om je auto onder te parkeren, kun je hier tijdens een buitje ook prima met je tuinstoel onder zitten.

Voorzie de tuin van voldoende kleur

De tuin moet een plek zijn om te kunnen ontspannen! Zorg er om deze reden voor dat je voldoende kleur aan de tuin toevoegt. Dit doe je door plantjes te poten, die een bloem met veel kleur hebben. Denk aan een hortensia, een viooltje, enzovoorts. Daarbij is het belangrijk dat er het hele jaar door iets in bloei staat. Poot daarom ook alvast wat bloembollen voor het komende voorjaar!

 

Deze advertorial is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.