Nieuw: de Groenwand!

Het is alweer even geleden dat buitenmuren werden opgeluisterd door “creatieve mos-decoraties“. Deze trend, uit 2010 alweer, is een vroegtijdige dood gestorven, evenals de tijdelijke hype om kale lantarenpalen te voorzien van kleurrijke, eigen breisels. De trend kwam in alle hevigheid op, maar zakte weer even snel weg in de vergetelheid. Dergelijke kleinschalige, leuke initiatieven komen en gaan immers.

Groentrend van dit moment

Dit laatste geldt overigens niet voor de nieuwste groentrend: de plantenwand. De toegevoegde waarde ervan is namelijk zo groot dat vele bedrijven, en in navolging hiervan particulieren, overschakelen naar de gemakkelijk realiseerbare plantenwand, want: onderhoudsarm en binnen no-time aangebracht.

Afbeelding: Vandervleuten-beplanting.nl

Oase van groen

Het belang van meer groen begint steeds meer in te dalen, zo ook binnen het bedrijfsleven. Groen kent nu eenmaal (veel) voordelen. Co2 wordt omgezet in zuurstof. Het aanzicht en de geur van groen doet daarnaast iets met mensen; iets positiefs welteverstaan. We raken (on)bewust meer ontspannen en voelen ons beduidend beter af in een groene (werk)omgeving.

Vandaar ook de opmars van trendy planten op kantoor. Bedrijven zónder grootschalige, uniforme plantenbakken in de ontvangsthal worden nauwelijks nog serieus genomen binnen onze huidige, groene maatschappij. Duidelijk zichtbaar groen zorgt voor een mooie profilering waaraan je als bedrijf niet voorbij wilt gaan. Meedoen, participeren als duurzame onderneming, is belangrijker dan ooit tevoren.

Dit geldt ook voor het platte, bemosde dak. Het mosdak draagt niet alleen bij aan zuurstofproductie, nog belangrijker: het zorgt voor regenwaterabsorptie, wat een gigantische winst oplevert in tijden van vaak kortstondige maar hevige regenval.

Snel groen? Kies voor de plantenwand

Een prachtige groene haag is lang niet altijd even haalbaar; vooral bedrijven zijn vaak gebonden aan stenen puien. Niet perfect voor vaste planten dus, maar wel perfect voor het aanbrengen van een plantenwand! Vrijwel ieder type pui kan voorzien worden van op maat gemaakte modules, die ruimte bieden aan groen-trays, waardoor er visueel een groenhaag ontstaat langs de wand.

Dit toch wel revolutionaire groensysteem kan op velerlei muren toegepast worden, zonder dat er ongewenste wildgroei ontstaat. U houdt grip op uw groen met de systeem-plantenwand. Hebt u thuis te maken met een kale opzichtige muur, maar gaat het aanbrengen van een klimop (wildgroei gevaar) u te ver? Ook in dergelijke gevallen is de plantenwand een uitkomst: direct groen waar u het wenst, zonder beschadiging van de buitenmuren te riskeren.

Tot slot, wist u dat de groenwand nog een heel mooi voordeel biedt: de groene muur heeft een geluiddempend effect!