Latex matrassen voor iedereen

Het slapen op een wolk is iets wat we allemaal wensen. Lekker zacht zonder het idee dat er iets tegen uw schouders en heup drukt. Een latex matras geeft u niet alleen dit gevoel, maar biedt ook de juiste ondersteuning op de juiste punten.

Voordelen van een latex matras

Door de ventilerende werking van duizenden gaatjes en de veerkracht van het matras, ligt het als een wolk.
De veerkracht zorgt voor een goede ondersteuning. Hierdoor ervaart u weinig tot geen druk op uw schouders en heup bij het liggen in een zijhouding. Dit is handig als u klachten ervaart aan deze delen of een operatie hebt ondergaan.
De veerkracht en de ventilerende werking zijn ideaal bij reumatische klachten of fibromyalgie.
Een goede balans tussen omdraai gemak, comfort voor de schouders en heupen en ondersteuning maakt een natuurlatex matras zeer geschikt voor mensen met bekkeninstabiliteit.
Een latex matras past zich aan uw houding aan. Hierdoor biedt het de juiste ondersteuning.

De productie

Het melksap en alle andere toevoegingen worden in een mal gegoten. In de mal bevinden zich pinnen die de ventilatiegaatjes in het matras gaan vormen. Hierbij wordt ook beslist hoe hoog het matras moet worden.
Voor een optimale gebruikservaring, legt u het matras op een lattenbodem. Een gaatjesboard geeft minder ventilatie en een spiraalbodem biedt onvoldoende steun.

Samenstelling van het matras

Hoe meer melksap (dit vormt later natuurlatex) hoe meer het matras veert. Echter, de meeste latex matrassen worden in combinatie gemaakt met natuurrubber en andere toevoegingen.
Hierdoor is het lastig om het perfecte matras zelf uit te zoeken. De adviseurs van kokbedden.nl voorzien u van het beste advies. Dit doen ze met liefde voor u in de winkel of via de website, telefoon of per e mail.

Dit artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.