Deze lampen zorgen voor veel extra sfeer in huis!

Lampen zijn echte sfeermakers in je huis. Zonder de juiste verlichting is het bijna niet mogelijk om die prettige ambiance in een ruimte neer te zetten. En tegenwoordig vinden we heel veel sfeer belangrijker dan ooit. Zeker met deze koudere dagen waarbij we veel binnen zitten. Dan is het natuurlijk heerlijk wanneer je daar die warme, knusse sfeer hebt. We denken vaak dat dit alleen maar mogelijk is met kaarsen. Maar tegenwoordig hebben zijn er allerlei nieuwe soorten lampen waarmee je ditzelfde effect kunt creëren. We zetten ze even voor je op een rij.

De filament gloei LED lamp

Deze lampen zien we steeds vaker de afgelopen jaren en dat is niet zo verwonderlijk. Ze zorgen namelijk voor superveel sfeer in huis. Zeker wanneer je ze combineert met een paar andere soorten sfeerverlichting. Ze zijn er in allerlei vormen en maten en met diverse verschillende spiralen. Plaats deze lamp onder een glazen stolp of in een open geometrisch stalen kap of glazen lantaarn voor een sprookjesachtige sfeer in huis. Bovendien zijn deze lampen ook nog eens milieuvriendelijk. Led lampen verbruiken namelijk minder stroom en gaan veel langer mee.

De ‘lampslinger’

Nog zo’n nieuwe soort lamp die in een handomdraai voor heel veel sfeer zorgt: de slinger met lampen. Ze zijn er voor binnen en voor in je tuin in allerlei soorten en kleuren. Hang er een boven je eettafel in de tuin voor een gezellige, kleurrijke sfeer. En ze zijn er ook als solar lampen; ideaal natuurlijk want deze lampen gaan bij de eerste schemering vanzelf aan. We zien ze iets minder vaak binnenshuis maar ook daar kun je natuurlijk fraaie accenten aanbrengen met deze lampslingers. Of plaats gewoon simpelweg een kerstslinger met kleine led lampjes in een grote glazen vaas. Je zult versteld staan hoeveel sfeer dat toevoegt!

Ledstrips

Nog zo’n nieuwe uitvinding die zich perfect leent voor allerlei leuke lichtexperimenten in je huis: de ledstrip. Maak van je trap of bed een blikvanger met wat ledstrips onder de rand. Of geef je keuken een nieuwe vibe met een ledstrip boven je keukenplint. Ze zijn er ook in gekleurde uitvoeringen waarmee je de ruimte met een afstandsbediening in elke gewenste kleur omtovert. Ideaal voor wat kleurentherapie wanneer je last hebt van de winterblues.

Gasontladingslamp: licht èn sfeer

Maar wat nu wanneer je èn veel licht èn sfeer nodig hebt in een ruimte? Zoals bijvoorbeeld in een winkel of restaurant? In dit geval zijn gasontladingslampen ideaal. Deze lampen geven veel meer licht dan welke andere lamp ook. Dat komt doordat ze onder druk staan van gas. Ze gaan ook veel langer mee; in totaal wel minstens 15.000 uur. Ideaal voor in ruimtes waar je veel licht nodig hebt zoals in een voorraadkast, garage, winkel of als buitenverlichting.

Dit artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.