Wat doet een hovenier

Als het mooi weer is, wil je waarschijnlijk graag tijd buiten doorbrengen. Bij een woning hoort daarom ook een mooie tuin. Iedereen heeft andere tuinwensen. De ene houdt het graag rustig en strak, terwijl een ander kan genieten van veel bloemen en planten. Om je tuin netjes en verzorgd te houden, is het van belangrijk dat je hem goed onderhoudt. Regelmatig het gras maaien is daarom ook geen overbodige luxe. Als je graag een tuin wilt laten onderhouden, ontwerpen of aanleggen, dan kan je een hovenier inschakelen. Een hovenier is iemand die alles weet van tuinen en hoe je deze het beste kunt inrichten. Ideaal dus voor mensen die niet zo goed weten wat ze met hun tuin aan moeten.

Werkzaamheden van een hovenier

Een hovenier houdt zich bezig met alles in en om de tuin. Ze hebben een ruime kennis van verschillende bloemen en planten en weten daarnaast ook goed hoe je je tuin het beste kunt inrichten. Wat de hovenier doet is afhankelijk van hun specialisatie. De ene hovenier weet bijvoorbeeld alles van het aanleggen van groen terwijl een ander zich meer bezighoudt met het onderhouden hiervan. De meeste hoveniers zijn werkzaam bij hoveniersbedrijven, de gemeente of tuincentra.

Een hovenier inschakelen

Je kan een hovenier inschakelen voor alle klussen in en om de tuin. Wil je wellicht een nieuwe tuin laten aanleggen of wil je je terras opnieuw laten betegelen? Dit zijn allemaal opdrachten die de hovenier graag voor je uitvoert. Zodra je een hovenier inschakelt gaan jullie samen overleggen wat er allemaal mogelijk is. Wat zijn bijvoorbeeld je wensen en wat is de visie van de hovenier? Als je alles uit je tuin wilt halen, dan kan je het beste een hovenier inschakelen.

Andere werkzaamheden

Als je samen met de hovenier je nieuwe tuin hebt ontworpen, dan zal de hovenier aan de slag gaan met het uitvoeren van het ontwerp. In je tuin kan je natuurlijk ook tuinverlichting laten aanleggen of een fundering voor een tuinhuis laten. Hiervoor heb je misschien niet alleen de expertise van een hovenier nodig, maar ook van een klusjesman, zoals van een elektricien. De lampen moeten namelijk goed geïnstalleerd worden, zodat er bij een hevige regenbui geen kortsluiting optreedt, de fundering moet
goed zijn, zodat het tuinhuis niet verzakt. Om die reden werkt een hovenier vaak samen met een klusbedrijf.