PVC vloer visgraat voor jouw woning

Mensen verwisselen verscheidene keren in hun leven van huis. Vaak begin je op jonge leeftijd in een huurhuisje of klein appartement. Vervolgens koop of huur je een grotere woning in een wijk, zodat je kinderen de ruimte krijgen om op te groeien. Dat zijn al twee of drie verschillende woningen. Vaak worden dergelijke woningen kaal opgeleverd en dat betekent dat hier elke keer een nieuwe vloer in moet komen te liggen. Op die manier ben je dan ook verschillende keren dure vloeren aan het zoeken, kopen en leggen. Dat is zonde van het geld! Vooral als je een vloer ook halverwege nogmaals moet vervangen omdat hij verzadigd of kapot is.

Daarom is het verstandig om te kiezen voor een PVC vloer visgraat. Daarbij heb je namelijk te maken met een stevige vloer die veel lijkt op een houten vloer, maar die veel steviger en duurzamer is! In dit artikel lees je waarom ook jij voor een PVC vloer visgraat moet kiezen.

Duurzaamheid en prijs

Wanneer je een houten vloer wilt aanschaffen kun je kiezen voor een echte hardhouten vloer of een laminaat vloer. Beiden zijn zeer prijzig in de aanschaf per vierkante meter en daarnaast vergen ze veel werk. Het leggen van laminaat is een precies klusje en je moet handig zijn om dit snel en efficiënt te kunnen doen. Met een hardhouten vloer is het nog veel preciezer, omdat je vaak een ondervloer moet leggen, rekening moet houden met de werking van het hout, en daarnaast moet je het regelmatig behandelen met een goed middel. Dat maakt een laminaat vloer en een houten vloer dan ook heel erg prijzig. Een PVC vloer visgraat is echter gemakkelijk aan te schaffen en ook goed zelf aan te leggen in de woning. Het grote voordeel? Het is goedkoper dan een andere vloer en zodra het ligt, heeft het geen bewerkingen meer nodig. Daarnaast lijkt het ook enorm op een echte houten vloer!

PVC vloer visgraat, dit maakt het duurzaam

Wanneer je kiest voor een PVC vloer visgraat kies je voor een vloer die gemakkelijk te leggen is en die heel erg lang mee gaat. Deze vloer verkleurt niet in de zon, neemt geen vocht op en werkt niet. Daardoor is de vloer ook vlekbestendig, gemakkelijk schoon te houden en dus heel goedkoop in het gebruik. Wat hem duurzaam maakt is dat hij gemakkelijk te gebruiken is voor verscheidene kamers en ook gemakkelijk verwijderd kan worden wanneer je gaat verhuizen. Je kunt de vloer dan ook gemakkelijk hergebruiken in een nieuwe ruimte of woning. Dit maakt de PVC vloer visgraat dan ook een hele duurzame vloer. Gaat een stukje van de vloer toch kapot? Geen probleem, dan kun je gemakkelijk een nieuw gedeelte kopen en die toevoegen aan de al bestaande vloer. Op die manier kun jij gemakkelijk onderdelen van de vloer vervangen en hoef je dus niet de hele vloer te vervangen. Doordat de vloer niet tot weinig verkleurt, zul je dit verschil niet kunnen zien.