Gezonde thuiswerkplek met een zit sta bureau

Zit sta bureaus zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. In veel kantoren worden er al zit sta bureaus gebruikt, maar veel thuiswerkers hebben nog geen zit sta bureau in hun werkkamer. Vanuit huis werken is natuurlijk erg gemakkelijk en fijn, maar een gezonde werkplek is wel van belang. In dit artikel lees je meer over een zit sta bureau en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een zit sta bureau?

Een ‘zit sta bureau’ zijn bureaus die je op verschillende hoogtes kunt afstellen. Zo heb je de mogelijkheid om zowel staand als zittend achter je bureau te werken. Het afwisselen van je werkhouding is erg goed voor je en zorgt ervoor dat je minder lichamelijke klachten zal ervaren.

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

Een zit sta bureau op je thuiswerkplek heeft vele voordelen, zowel voor je gezondheid als werkprestaties. Hieronder hebben de grootste voordelen van het gebruiken van een zit sta bureau op een rijtje gezet.

zit sta bureau
Zit sta bureau. Afbeelding van William Iven via Pixabay

Minder lichamelijke klachten

Iedereen die een zittend beroep uitoefent kent het wel; pijnlijke schouders, rugpijn of een stijve nek. Allemaal klachten die komen door een niet ergonomische werkplek. Je lichaam is niet gebouwd om urenlang te zitten, daarom is een zit sta bureau ideaal. Door het afwisselen van zittend en staand werken zal je merken dat je al snel minder lichamelijke klachten ervaart na een lange dag werken.

Productiever

Doordat je minder lichamelijke klachten ervaart zal je ook productiever gaan werken. Het is natuurlijk fijn om comfortabel te kunnen werken zonder pijnklachten. Ook is zorgt het staan en zitten voor afwisseling, waardoor je beter geconcentreerd kunt werken.

Korte pauzes

Het afwisselen van staand en zittend werken zorgt ervoor dat je sneller korte pauzes neemt. Dit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je kan je na een korte pauze weer beter concentreren.