Laat een kattenpaal je interieur niet verpesten

Spijtig genoeg vernielen katten bij gebrek aan een goede kattenpaal meubels, tapijten, gordijnen en behang met hun klauwen. Soms is het scherpen van klauwen gewoon een poging van een kat om aandacht te trekken. Om eerlijk te zijn, zal niet elke eigenaar rustig blijven toekijken hoe katten met hun scherpe klauwen sporen achterlaten op de bekleding van stoelen en banken. In veel huizen wordt het interieur letterlijk aan flarden gescheurd.

Iedereen met huisdieren weet dat het interieur moet aangepast zijn aan de noden van deze dieren. Dat is ook de reden dat mensen die een nieuwe kat aanschaffen zich er ook bewust moeten van zijn dat er een kattenpaal in huis aanwezig is. De plaats in de woning is van groot belang. Je kan natuurlijk de kattenpaal in het berghok zetten, maar dat is zeker niet de bedoeling. Katten die hun kattenpaal niet op de juiste plaats vinden, zullen er dus ook geen gebruik van maken. Het zal een moeilijk keuze worden tussen een kattenpaal in de woonkamer of vernielingen aan het interieur. Een goed opgevoede kat zal steeds gebruik maken van haar kattenpaal als deze in haar directe omgeving staat.

Katten leven nu ook eenmaal in de woonkamer, daarom is het ook nodig je interieur aan te passen aan je huisgenoot. Je interieur valt of staat met een kattenpaal. Kies een kattenpaal dat waardig staat binnen het interieur. Wie wil er nu een kattenpaal dat binnen de kortste keren aan flarden hangt.

Kies een kattenpaal die past binnen je interieur

Kattenpalen zijn er tegenwoordig in talloze soorten, maten, kleuren en materialen. Het komt er van op aan de juiste kattenpaal te vinden dat niet te groot, niet te klein en ook aangepast is aan het kattenras, want niet alle katten zijn blij met gelijk welke soort krabpaal. Sommige kattenrassen zijn echte klimmers en willen een hoge paal tot aan het plafond, andere katten willen een middelmatige kattenpaal, niet te hoog en voorzien van een directiezetel. Ja, katten zijn kieskeurige dieren !

Kies een degelijke kattenpaal

Laat je niet misleiden aan de prijs, want goedkope kattenpalen zijn meestal ook snel kapot. Kies voor degelijke materialen en koop een kattenpaal voor zware katten, deze zijn robuust en degelijk. Ook maken ze deel uit van je interieurwant een slecht uitziende kattenpaal doet zeker afbreuk aan je interieur.

Kattenpalen voor zware katten zijn veilig in gebruik en passen ze mooi in de ruimte. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld maar een kleine hal of woonkamer hebt kies je best voor een hogere kattenpaal. Er zijn talloze mogelijkheden.