Verfijn je tuin met een barbecue

Maak je tuin helemaal af met een barbecue. Met een mooie barbecue die je op een zorgvuldige ruimte in de tuin plaatst geef je jouw tuin net die extra boost. Naast de mooie toevoeging in je tuin kun je ook nog eens je vrienden, familie of collega’s jaloers maken met je kookkunsten.

Verstandig je bbq plaatsen

Laten we eerst kijken naar een aantal handige plaatsing tips voordat je een barbecue aanschaft. Zorg dat je de barbecue op een stabiele ondergrond plaatst zodat die niet beweegt tijdens het barbecueën. Het is belangrijk dat je de barbecue niet onder brandbare dingen plaatst zoals een partytent. Probeer daarnaast rekening te houden met je omgeving. Kijk in welke richting de wind staat zodat de rook niet naar de buren waait of ergens waar mensen er last van kunnen hebben.

Verschillende soorten barbecues

Barbecues zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken wat mooi bij jouw tuin past, gaan we eerst kijken naar een aantal bekende soorten barbecues.

Kamado barbecue

Een kamado bbq heeft de vorm van een ei en is gemaakt van keramiek. Deze dikwandige grill is gebaseerd op de kookpotten uit het oude Azië. Met deze barbecue geef je jouw tuin een klassieke uitstraling. Hij is zeer geschikt voor het lekker maken van vlees, vis en groenten. Kortom hiermee maak je iedereen jaloers en heb je de extra toevoeging in je tuin die het helemaal afmaakt.

Vuurschaal barbecue

Een vuurschaal bbq is voor de echte sociale wezens. Hiermee kun je samen koken rondom de vuurschaal en zo wordt het barbecueën nog gezelliger. Naast de verbondenheid die deze vuurschaal barbecue met zich meebrengt kun je er ook nog eens lekker eten op bereiden. Het is ook mogelijk om er een kookeiland bij te plaatsen zodat je meer ruimte hebt om het eten te bereiden of voor eventuele houtopslag. Dus met deze barbecue heb je alles voor een gezellige dag.

Pizzaoven

De pizzaoven wijkt af van de normale barbecues, echter kan dit ook een zeer mooie toevoeging zijn voor in je tuin. Met een pizzaoven haal je een stukje Italië naar je eigen tuin. Laat je fantasie los en maak de meest smaakvolle of gekke pizza’s, de keuze is nu helemaal aan jezelf. Elkaar uitdagen wie de lekkerste en mooiste pizza’s kan maken dan zit je hier goed.

Smoker barbecue

Breng de Amerikaanse cultuur binnenshuis met een unieke smoker barbecue. Zoals de naam al zegt wordt deze barbecue gebruikt om vlees te roken, maar je kan het ook grillen of barbecueën. Wanneer je de roker gebruikt hoef je bijna niet naar het vlees om te kijken, want het vlees gaart langzaam. Dit brengt een heerlijke en unieke rooksmaak met zich mee. Met de smoker breng je dus een stukje Amerika naar je achtertuin en een unieke rooksmaak voor je vlees.

Wat past bij mij?

Je hebt nu kort een aantal verschillende soorten barbecues gezien. Alleen wat past nu het beste bij je tuin? Ten eerste zijn alle soorten barbecues in verschillende maten te verkrijgen en dat betekent dat je niet per se hoeft te kijken naar een soort barbecue, qua lengte, die bij jouw tuin past. Ga je voor een specifieke stijl? Kijk dan wat bij jouw tuin past; de Italiaanse uitstraling, Amerikaans of juist een ‘standaard’ barbecue. Anders kun je nog kijken naar wat je het lekkerste vindt of waarmee je de meest gezellige dag kunt maken.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.