Teak of aluminium loungeset, wat is de beste keuze?

Ben jij op zoek naar nieuw tuinmeubilair om in de zomer heerlijk weg te dromen in je tuin, op je terras of het balkon. Een loungeset is wellicht een goede keuze omdat er zoveel variatie is. Bekijk eerst de ruimte die je hebt voor je loungeset. Is die geschikt voor een set met losse loungestoelen of ga je voor een chaise longue? Als je kiest voor losse elementen, kan je alle kanten op. Een hoek loungebank is ook een mooie optie om extra zitplaatsen te realiseren op beperkte ruimte. Wist je dat er ook loungesets zijn met 10 zitplaatsen? Gezelligheid kent geen tijd op die manier.

De keuze van het materiaal

Als je een loungeset wil die duurzaam is, kan je het beste kiezen voor een materiaal dat bestand is tegen ons klimaat en daardoor onderhoudsarm is. Als je daarbij ook verzekerd wilt zijn van een set die jarenlang mooi blijft, is een teak loungeset of aluminium loungeset een goede keuze. Met deze twee materialen ben je zeker van een stevige set die geschikt is voor buitengebruik. En aan die voorwaarden moet een loungeset toch zeker wel voldoen.

Teak loungeset

Teak komt tegenwoordig van plantages waar er aandacht is voor het milieu. Een teakboom groeit in 15 jaar tot een respectabele hoogte en is dan klaar voor de oogst. Het hout is dan geel/groen en krijgt die goudbruine kleur door het drogen in de zon. Teakhout is erg hard en bevat teakolie van nature. Hierdoor is het hout ook bestand tegen ons klimaat. Door het teak twee keer per jaar te behandelen met teakolie of bijenwas blijft het hout mooi. Ga jij voor de natuurlijke look dan komt er die grijze waas over het teak wat het een bijzonder accent geeft. Overigens kan je de bruine kleur weer herstellen met teakolie. Beschadigingen en lelijke plekken kan je wegwerken door het hout licht te schuren met metaalwol in de richting van de nerf. Een paar keer daarna behandelen met teakolie of bijenwas laat de lounge set van teak er weer als nieuw uitzien.

Aluminium loungeset

Aluminium is sterk, licht van gewicht en roestvrij. Om die reden wordt het ook vaak gebruikt voor tuinmeubelen. Een aluminium loungeset heeft een moderne uitstraling en past daardoor overal. Het materiaal is ook goed te combineren met teak, maar ook bijvoorbeeld met wicker en textileen. Met aluminium kan jij je eigen stijl creëren.

Het meeste plezier heb je van een tuinmeubel als je er niet te veel onderhoud aan hebt. Aluminium is een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal, je kan dus optimaal van je loungseset genieten. Toch is het verstandig om de set een aantal keren per jaar schoon te maken. Dat kan met water en wat neutrale zeep. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen.

Je tuin winterklaar maken

Aan de zomer komt altijd weer een eind en dan komt er ook ruiger weer aan met regen en wind. Hoewel het in de winter niet meer zo hard vriest, kan het natuurlijk wel voorkomen. Dit soort weer is meestal niet bevorderlijk voor de meubels in je tuin. Wanneer je de tuin winterklaar gaat maken, denk je dus niet alleen aan de planten, maar ook aan je tuinmeubels, zoals een loungeset. Misschien wil je je loungeset het liefst binnen opbergen in de wintermaanden. Dat is in principe ook de beste optie. Zo gaat de set het langste mee, omdat die niet wordt blootgesteld aan weer en wind. Het is echter wel mogelijk om de set buiten te laten staan. Misschien heb je binnen ook niet voldoende plaats voor de set. Wil je je loungeset buiten laten staan in de winter, dan kun je bijvoorbeeld hoezen gebruiken.

Gebruik van hoezen

Wil jij na een heerlijke periode je loungeset beschermen in de ruigere kwartalen? Kies dan voor beschermhoezen. Ook bij sterke materialen zoals teak of aluminium is een goed passende beschermhoes een eenvoudig hulpmiddel om de set in de lente meteen weer te kunnen gebruiken. Een goede hoes is volledig waterdicht en gaat jaren mee. Je loungeset kan hier helemaal in verpakt worden, zodat deze beschermd is tegen alle weertypes. Vraag je leverancier van de loungeset meteen om bescherming op maat voor jouw kostbare loungeset. Zo heb je er nog meer jaren plezier van. Het voordeel van een beschermhoes is ook dat je de set bijna niet schoon hoeft te maken voor het nieuwe seizoen. Een loungeset met goede beschermhoezen bespaart je dus niet alleen geld, maar ook tijd!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.