Betonnen poeren, het fundament voor al uw bouwconstructies

In meer objecten zit beton verwerkt dan we op het eerste gezicht denken. Stoeptegels, elementen voor in de bouw, maar ook bijvoorbeeld betonnen beelden, bankjes in het park, krukjes of zitelementen voor scholen, tja wat is er nou eigenlijk niet van beton gebouwd kunt u zich beter afvragen.

Dit zijn ze, betonnen poeren …

Van beton worden ook Betonnen Poeren gemaakt. Betonnen Poeren zijn in de bouwkunde een ondersteuning, bedoeld om de krachten vanuit een bouwwerk over te dragen op de ondergrond. Vroeger werd het woord ‘poeren’ gebruikt door oude, ambachtelijke werklieden die veel met de beitel werkten. Daar is het woord poeren vanaf geleid: een vloeiende, dansende en meegaande beweging.

Vooral omdat beton zo’n betrouwbaar en duurzaam materiaal is, wordt het veel gebruikt in de bouw en door particulieren. Het is keihard, duurzaam, onderhoudsvrij en eenvoudig te recycleren. Kortom het bezit heel veel voordelen.

Omdat we in Nederland echte doe-het-zelvers zijn is men vaak aan het klussen en aan het (ver)bouwen. Als we wat vrije tijd hebben dan knappen we graag wat op om onze leefomgeving er fantastisch uit te laten zien. Om deze bouwwerken te ondersteunen kunnen we niet zonder Betonnen poeren. U vindt deze hier terug.

Beton is een bijzonder product. Het bestaat als sinds de tijd van de Romeinen die er onder andere hun klassieke bouwwerken mee bouwden. Het is supersterk, anders hadden veel van deze klassieke bouwwerken er niet meer gestaan. Het woord fundament stamt af van het Latijnse woord ‘fundare’ wat zoveel betekent als ‘grondvest’.

Beton Poer is het fundament voor al uw bouwconstructies en wordt veel gebruikt bij de bouw van tuinhuisje, overdekte terrassen, muren, schuttingen, buitenmeubilair, slagbomen en hekwerken. Het is verkrijgbaar in diverse maten.

Ook kunnen ze worden gebruikt voor een reclamemast. Een reclamemast wordt bij voorkeur geplaatst op plekken waar veel mensen langskomen: langs snelwegen, in winkelcentra etc. De veiligheid van de constructie van de reclamemast is dus heel belangrijk en dat begint al bij een stevige fundering met een Beton Poer.

Bron: https://www.betonnenpoeren.nl/