Piepschuim gebruiken bij ophoging terras

Piepschuim gebruiken bij de ophoging van een terras, dat klinkt niet direct voor de hand liggend, hoewel het een uiterst effectieve methode is om de tegels netjes op hun plek te houden. Deze toepassing wordt door sommige hoveniers dus daadwerkelijk gebruikt: met zeer goed eindresultaat.

Piepschuim gebruiken bij ophoging

Bent u van plan uw terras opnieuw aan te leggen met andere tegels? Is bij u het huidige terras verzakt op bepaalde plekken? Meestal gebeurt dit op plaatsen waar hemelwater vrij de ruimte krijgt, bijvoorbeeld aan de zijkanten van een pand. Wilt u voor eens en voor altijd klaar zijn met dergelijke verzakkingen? Maak dan gebruik van piepschuimplaten (EPS platen), voordat u zand stort voor de ophoging. Het is hierbij wel zaak dat de piepschuim in een vochtige ondergrond gelegd wordt, anders kan er geen piepschuim geplaatst worden – met hierover heen zand.

Wegspoelen ophoogzand voorkomen

De schuimplaten zorgen ervoor dat het zand niet meer zo snel wegspoelt, wat zorgt voor een solide ondergrond. Daarnaast moet u ook zorgen voor een goede hemelwaterafvoer, zonder dit blijft het probleem in mindere mate aanwezig, ook bij EPS platen.

U kunt de EPS platen kopen bij de bouwmarkt. Zand kunt u bestellen in big bags, wat u kunt laten bezorgen. Zorg allereerst voor een goede, wortelvrije ondergrond. De EPS platen dienen in een vochtige ondergrond te liggen, zoals in lagere delen van Nederland het geval is, zodat er drijfvermogen ontstaat. Vervolgens stort u het ophoogzand over deze ondergrond, nadat u een worteldoek hebt geplaatst over de platen.

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en is opgesteld naar eigen ervaring.