Waarom een hottub op houtgestookt?

Waarom zou je kiezen voor een hottub op houtgestookt? In dit artikel vertellen we je wat zoal de voordelen zijn van de houtgestookte hottub!

Een hottub op houtgestookt is heerlijk voor jong en oud. Je komt helemaal tot rust en het is ook nog eens goed voor de poriën. Het stoken met hout is een ouderwetse manier maar is veel efficiënter vergeleken met een elektrische heater. U heeft alleen maar hout nodig voor het verwarmen van de hottub. Onze hottubs worden allemaal handgemaakt in onze eigen werkplaats en dat zorgt voor een mooie robuuste uitstraling. De hottubs zijn geschikt voor iedere tuin. Het binnenbad wordt met aluminium coatings aangebracht en daarom heb je weinig onderhoud aan de huttub. Omdat onze hottubs handgemaakt worden zijn er verschillende persoonlijke afwerkingen mogelijk.

Het filtersysteem wordt weggestopt in de trap, zodat deze zowel links als rechts gebouwd kan worden.

Bij ons heb je keuze uit 3 varianten:

  • Lounge Bath design rond
  • Lounge Bath design vierkant
  • Lounge Batch design Stones

Bekijk deze pagina als u geïnteresseerd bent in een houtgestookte hottub.

Voordelen hottub, houtgestookt

Een huttub op houtgestookt heeft veel voordelen.

  • Naast het feit dat je letterlijk alleen hout nodig hebt om te stoken, is het ook nog eens efficiënter.
  • Daarnaast zorgt een houtgestookte hottub ook voor een leuke sfeer in de tuin.
  • De opening van de kachel zit uiteraard aan de buitenkant met een hittebestendig glas waardoor u ook aan de buitenkant van het vuurtje kan genieten.
  • Met de interne kachel zorgen wij daarentegen ook voor optimale ruimte benutting.

Wij maken onze hottubs zelf en dat zorgt voor een uniek en duurzaam design. Alle varianten zijn van aluminium. Je hebt eigenlijk je eigen spa in de tuin die je het hele jaar door kunt gebruiken. Naast de mooie uitstraling heeft het nog vele andere voordelen. Het verminderd stress. De combinatie van warmwater en het gevoel van gewichtloosheid kan een zeer rustgevend en kalmerend gevoel geven. Ook geeft het een fysiotherapeutisch effect. Dankzij het warme water in de hottub gaat je hart sneller kloppen waardoor er meer bloed naar het beschadigde weefsels gaat. Voor goud gegaan in de sportschool? Ontspan daarna heerlijk in je hottub! Enkele andere voordelen zijn: Een gezondere huid en een lagere bloeddruk.

Bekijk dit filmpje als je wil weten hoe je een hottub kachel stookt.

Hottub accessoires

Bij het aanschaffen van een hottub horen uiteraard ook accessoires. Zo is een goede waterzuivering belangrijk. Het is belangrijk om het water eerst te testen op de pH waarde voordat u een waterzuivering gaat gebruiken. Een hottub zit ook vol met stilstaand water. Chloortabletten zijn dus essentieel omdat deze het water desinfecteren en het water beschermt tegen bacteriën. Er zijn veel meer handige accessoires zoals een regenkap, thermometer en een trap. Ook is het mogelijk om na gebruik van de hottub het water goed op temperatuur te houden doormiddel van onze 4 delige isolerende afdekmatten. Zo kun je de volgende dag even bijstoken om vervolgens zo weer op 38 º Celsius te komen. Bekijk deze pagina als u opzoek bent naar handige hottub accessoires.