Industriële look in huis creëren? 5 tips!

Industriële look. Foto: Max Williams, via Unsplash
Industriële look. Foto: Max Williams, via Unsplash

Een industriële look is anno nu de populairste woontrend. Voor iedereen die een hip interieur in huis wilt is de industriële woonstijl absoluut een aanrader. Het fijne aan industrieel wonen is dat je deze interieurstijl goed kunt combineren met andere woonstijl. Wil jij deze stoere trend toevoegen aan het interieur van je woning? Wij geven 5 tips om een industriële look in huis te creëren.

Tip 1. Ruwe materialen

De industriële woonstijl staat bekend om het gebruik van ruwe materialen. Materialen zoals hout, beton, leer en metaal zijn dan ook typerend voor deze stoere interieurstijl. Metaal en beton heeft een stoere uitstraling, terwijl het hout en leer juist voor extra warmte zorgt. Een combinatie van deze materialen zorgt voor een industriële look met een stoere en warme sfeer.

Tip 2. Meubels met industrieel design

Om een industrieel interieur compleet te maken mogen industriële meubels natuurlijk niet ontbreken. Deze stoere meubelen zijn vaak gemaakt van een combinatie van hout en staal, maar ook kun je kiezen voor een bank van leer. Zoek je betaalbare industriële meubels? Neem dan eens een kijkje op IndustrieelInHuis.nl. In deze webshop vind je een uitgebreid assortiment met betaalbare meubels met een industrieel design.

Tip 3. Bakstenen muur

Bij een industriële woonstijl denkt men vaak meteen aan een bakstenen muur. Dat is natuurlijk supergaaf! Maar er zijn maar weinig woningen die zo’n mooie bakstenen muur hebben. Natuurlijk kan je met steenstrips een industriële bakstenen muur creëren, maar dat is vaak erg duur. De goedkope optie is om te kiezen voor behang met een baksteenprint.

Tip 4. Verlichting

De verlichting is een zeer belangrijke factor om de sfeer in huis te bepalen. Er wordt bij de industriële woonstijl altijd gekozen voor warme lampen die extra sfeer aan je woning toevoegen. Er zijn allerlei verschillende lampen met industrieel design, zoals vloerlampen, hanglampen of tafellampen.

Tip 5. Stalen schuifdeuren

Het toevoegen van stalen schuifdeuren aan je interieur geeft direct een industriële look aan je woning. De laatste jaren zijn stalen schuifdeuren ongekend populair. Wij begrijpen dat al te goed, want zo’n deur geeft direct karakter aan je interieur.