5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

redenen zonnepanelen
Montage van zonnepanelen. Foto: Maria Godfrida (Pixabay)

Zonnepanelen zijn al jaren sterk in opkomst. Tegenwoordig zijn zonnepanelen niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld. Wil jij een steentje bijdragen aan een beter milieu? En wil je maandelijks geld besparen? Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet om zonnepanelen te installeren.

1. Zelf energie opwekken

Met zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken, waardoor je voor een groot deel of zelfs volledig je eigen energieverbruikt voorziet. Dit maakt je (deels) zelfvoorzienend. Zo ben je niet langer meer afhankelijk van je energieleverancier en de stijgende energieprijzen.

2. Onuitputtelijke energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron om energie op te wekken, dit maakt investeren in zonnepanelen voor je woning of bedrijfspand ontzettend interessant. Fossiele brandstoffen zullen in de toekomst steeds schaarser worden of zelf helemaal op raken, terwijl de zon als energiebron altijd blijft bestaan.

3. Steeds goedkoper in aanschaf

De laatste jaren worden zonnepanelen steeds beter betaalbaar. Wist je dat de afgelopen jaren de kosten van zonnepanelen gemiddeld met ongeveer 20% is gedaald? Dit maakt overstappen op zonne-energie voor steeds meer gezinnen een interessante investering.

4. Beter voor het milieu

Wil je graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Investeer dan in zonnepanelen om zelf je energie op te wekken. Bij het opwekken van energie in een zonnepaneel komen geen broeikasgassen of milieuvervuilende stoffen vrij. Met zonne-energie draag je bij aan een beter milieu.

5. Bespaar op energiekosten

Investeren in zonnepanelen levert je een flinke besparing op. Jaarlijks gebruikt een gemiddelde huishouden ongeveer 2700 kWh aan stroom volgens MilieuCentraal. Met ongeveer 10 zonnepanelen wordt verwacht dat je 2.500 kWh per jaar op kunt wekken. Grotendeels kan je dus zelfvoorzienend worden, waardoor je enorm bespaard op energiekosten. Investeren in zonnepanelen levert je jaarlijks een besparing van honderden euro’s op. Extra: benut het belastingvoordeel! Wist je dat je bij aanschaf van zonnepanelen kunt profiteren van belastingvoordeel? Installeren van zonnepanelen is een verbetering van je woning, waardoor je dit als huiseigenaar kunt opvoeren als aftrekpost. Als particulier kom je in aanmerking voor een BTW-vrijstelling bij de aanschaf van zonnepanelen.