Tips om jouw huis te beveiligen

Wordt het steeds onrustiger in jouw buurt? Of heb je een nare ervaring met een inbraak in huis? Dan zijn er veel acties die je kunt ondernemen om jezelf thuis fijner te laten voelen. Thuis is namelijk de plek waar jij ongestoord hoort te leven en voor niets of niemand bang hoeft te zijn! Wij geven je tips om je huis zo slim mogelijk te beveiligen om dit fijne en veilige gevoel terug te krijgen of te behouden.

Laat een alarmsysteem installeren

Een alarmsysteem is een goede manier om indringers buitenshuis te houden. Als er iemand ongewenst jouw huis binnenkomt, ben je met een alarmsysteem altijd op de hoogte. Het alarmsysteem is te koppelen aan een app. Zo ontvang je altijd melding van betreding van de woning of personen die aanbellen. De app houdt je op de hoogte van gebeurtenissen tijdens jouw afwezigheid, waar jij je ook bevindt. Vertrouw je de situatie niet? Dan kun je hierop direct anticiperen.

Beveiligingscamera’s ophangen

Een beveiligingscamera zorgt ervoor dat je altijd (ook van een afstand) kunt zien wat er rondom jouw huis gebeurd. Ook als je binnen zit te relaxen en buiten iets verdachts hoort, kun je op de camera kijken of er iets aan de hand is. Zo voorkom je dat je direct naar buiten moet en ongewild een eventuele confrontatie aangaat.

Let op: Bij beveiligingscamera’s is het belangrijk om te weten dat je alleen je eigen woning mag filmen. Het is dus niet toegestaan om de camera op de woning van de buren of de openbare weg te richten.

De combinatie van een beveiligingscamera en een alarmsysteem is een goede manier om je weer veilig in je eigen huis te voelen. Een beveiligingscamera aan de buitenkant van je huis kan er ook eventueel voor zorgen dat inbrekers jouw huis overslaan, omdat ze zien dat je aan beveiliging doet. Geniet weer van je woning met het juiste alarmsysteem en een goed stel aan beveiligingscamera’s!