5 momenten waarop een aanhangwagen van pas komt

Overweeg je om een aanhangwagen te kopen? Veel mensen vragen zich af: hoe vaak komt een aanhangwagen nu echt van pas? En is het niet voordeliger om een aanhanger te huren op het moment dat ik er een nodig heb? In dit artikel hebben we vijf momenten op een rijtje gezet waarop een aanhangwagen van pas komt.

#1. Verhuizen

Een verhuizing kan je natuurlijk uitbesteden aan een verhuisbedrijf, maar als je zelf beschikt over een aanhangwagen dan heb je de spullen zo verhuisd en bespaar je daarmee honderden euro’s. Ga jij of iemand uit je omgeving verhuizen? Dan is het fijn als je beschikt over een aanhangwagen om alle spullen te vervoeren.

#2. Verbouwen

Staat er een verbouwing in de planning? Ook dan is het fijn om al het puin en sloopafval zelf af te kunnen voeren met de aanhangwagen. Zo hoef je geen puincontainer te huren. Tijdens de verbouwing kan je al het sloopafval in de aanhanger gooien om deze vervolgens naar de vuilstort te brengen. Ook kun je eenvoudig de nodige bouwmaterialen afhalen bij de bouwmarkt. Zo bespaar je flink op de hoge verzendkosten van bouwmaterialen.

#3. Opruimen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om de schuur of zolder eens op te ruimen. Tijdens het opruimen komen veel mensen achter het feit dat ze veel spullen bewaren die ze eigenlijk niet meer gebruiken. Als je moeite hebt met spullen weggooien, dan is wordt er veel bewaard met het idee “dat komt ooit nog wel eens van pas”. In werkelijkheid worden spullen jarenlang bewaard zonder dat het ooit nog gebruikt wordt. Bij een grote opruiming kunnen deze spullen weggegooid worden. Vaak is het wegbrengen naar de milieustraat de beste optie en daar komt een aanhanger goed bij van pas.

#4. Autovakantie

Gaan jullie regelmatig met de auto op vakantie? Dan is een aanhanger ideaal om alle spullen gemakkelijk mee te nemen. Zeker als je begint aan kinderen dan zal je merken dat je eigenlijk altijd bagageruimte tekort komt als je op autovakantie gaat. Met een aanhanger is dit probleem verleden tijd.

#5. Vervoeren van zware/grote goederen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je iets gekocht hebt, maar dat je dit grote of zware object niet mee kan krijgen in je auto. Lukt dit zelfs niet als je de achterbank van je auto plat gelegd hebt? Dan is een aanhangwagen ideaal.