Dit zijn de leukste bordspellen in 2021

Leukste bordspellen 2021
Leukste bordspellen 2021. Foto: Pixabay

Bordspellen zijn populairder dan ooit nu we veel tijd thuis doorbrengen. Ben je uitgekeken geraakt op de bordspellen in de kast en ben je op zoek naar inspiratie om de collectie met spellen aan te vullen? Bij Koning Bordspel heb je keuze uit honderden verschillende bordspellen, waaronder de 5 leukste bordspellen van 2021.

1.Qwixx

Met dit snelle spannende dobbelspel zit je van begin tot eind op het puntje van je stoel. Het spel wordt geleverd met 6 dobbelstenen en 1 scoreblok. De gemiddelde speeltijd van een spel is 15 minuten. Qwixx is een eenvoudig spel om te spelen, maar elke beslissing is cruciaal. Hoe meer nummers je doorstreept, hoe meer punten je scoort. Er is slechts één ronde van dit spannende spel nodig om helemaal op te gaan in het spel.

2. Jachtseizoen

In dit spannende spel werk je samen met een team om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Je verdeelt taken als wie de drone bemachtigt of wie als jager de straten opgaat om de voortvluchtige zo snel mogelijk te slim af te zijn. Jouw team krijgt elke 10 minuten de locatie van de voortvluchtige door, maar als je hem binnen 4 uur niet gevonden hebt ontsnapt hij, en heeft je team verloren.

3. Knibbel knabbel knuisje

Knibbel knabbel knuisje is een leuk spel voor de allerkleinsten. Het spel wat gebaseerd is op het bekende sprookje ‘Hans en Grietje’ van de Gebroeders Grimm heeft als doel zoveel mogelijk snoepjes te verzamelen voordat de heks uit haar huisje komt.

4. Kolonisten van Catan

De kans bestaat dat je dit populaire met prijzen bekroonde bordspel al hebt, maar als dat niet het geval is, is dit je kans om het alsnog in huis te halen. Het spel gaat over het oogsten en verhandelen van grondstoffen om jouw kolonie te laten groeien. De spelers beginnen ieder met 2 dorpen, en moeten hun kolonies ontwikkelen en laten uitgroeien over het hele bord om punten te verdienen. De speler die als eerste 10 punten heeft verzameld wint het spel.

5. Azul

Azul is een tactisch bordspel waarbij je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels moet versieren. Tijdens het spel moet je patronen vormen met de tegels. Voor bijzondere patronen en specifieke sets scoor je extra punten. Maar als je materialen hebt verspild worden er punten in mindering gebracht.