Tuinkassen voor elke tuin (of balkon)

Wil jij ook je eigen groente en fruit kunnen verbouwen in je tuin? Of planten kweken. Dan zul je vast en zeker al naar tuinkassen hebben gezocht. En wellicht ben je kassen tegengekomen die nooit gaan passen in jouw kleine tuin. Of dat het misschien helemaal geen optie is als je 3 hoog woont met een balkon. Gelukkig is niks minder waar. Tuinkassen zijn er namelijk van groot tot klein en alles daar tussenin.

In dit artikel leer je de voordelen van een tuinkas. Ook geven we je tips waar je zo’n kas het beste kunt plaatsen in jouw tuin en welke kas het beste aansluit bij jouw wensen.

Voordelen van tuinkassen

Tuinkassen hebben vele voordelen. Allereerst is het al een mooie aanwinst voor je tuin. Maar het grootste voordeel is dat je het tuinseizoen hiermee verlengt. In het voorjaar kan het immers nog best frisjes zijn. Het kan zelfs in de nachtelijke uurtjes nog vriezen. Maar in de tuinkas zelf is het – dankzij de zon – natuurlijk warmer dan buiten. Dat betekent dat je al vroeg in het voorjaar kunt beginnen met het kweken van voorjaarsgewassen. Eigenlijk kun je zo het hele jaar door je eigen groenten en fruit kweken.

Nog een voordeel: je hebt altijd verse producten in huis. Je weet ook zeker dat ze goed vers zijn, want er zijn geen bestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen. Daarbij bespaar je ook meteen op je boodschappen. Veel kun je al uit je eigen tuin halen.

Bovendien zijn je planten in een tuinkas ook beter beschermd tgen weersinvloeden, zoals kou, regen en hagel. Bezig zijn met je fruit, groenten en/of planten is ook heel ontspannend. Je tuinkas is op die manier dus ook een plek om tot rust te komen.

Samengevat:

Aanwinst voor je tuin
Vroeg in het voorjaar beginnen met tuinieren
Altijd verse producten in huis
Besparen op je boodschappen
Tuinieren in je tuinkas werkt ontspannend.

Tip: zet de tuinkas op de zonnigste plek

Je planten groeien beter als ze op een zonnige plek staan. Zet daarom ook je tuinkas op de meest zonnigste plek in je tuin. Vergeet niet om te ventileren. In de kas in de volle zon kan het snel te warm worden. Niet alle planten zijn daar tegen opgewassen. Ook goed is om een regenton of een ander waterpunt in de buurt te hebben. Want je planten hebben natuurlijk voldoende water nodig, om o.a niet uit te drogen.

Kleine tuinkas

Zoals gezegd: tuinkassen zijn er in vele vormen en maten. Dus ook als je niet zoveel ruimte in je tuin hebt zijn er kassen die passen. Misschien heb je een mooie grote tuin of juist een gezellig klein terras. In het laatste geval kun je kiezen voor een muurkas. Het woord zegt het al: deze plaats je tegen de muur en vraagt niet veel ruimte. De kleinste is bijvoorbeeld 1 meter diep. Heb je een balkon? Kijk dan eens tussen de patiokassen. Deze zijn nog kleiner waardoor het perfect op jouw balkon past. Je kunt dus – hoe je ook woont – thuis aan de slag met je eigen groente en fruit.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (thijs.seoiskey), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.