De opmars van gietvloeren

De keuze voor een vloer is zeker geen onbelangrijke keuze. Iedere vloer heeft namelijk weer andere eigenschappen. Vooral de gietvloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair. Daar zijn overigens verschillende redenen voor te benoemen. De gietvloer is stevig, watervast en hygiënisch. Hieronder zullen we nog meer eigenschappen van de gietvloer benoemen en verder toelichten. Mocht je nog twijfelen over welke vloer jij in je woning laat plaatsen, dan is het zeker aan te raden om dit artikel eens goed door te lezen.

Gietvloer
Gietvloer

Gietvloeren zijn stevig

Om te beginnen zijn gietvloeren zeer stevig. Het materiaal is namelijk vrij hard zodra het eenmaal gedroogd is. Daarnaast is het materiaal ook een klein beetje flexibel. Dit zorgt ervoor dat de vloer comfortabeler is om op te lopen, maar ook dat een klap beter wordt opgevangen. Stel bijvoorbeeld dat je thuis bezig bent met sporten en je een dumbbell laat vallen. De gietvloer zal hier over het algemeen prima tegen kunnen. Zo hoef je bij gietvloeren niet snel bang te zijn voor een deuk in de vloer. Het feit dat de gietvloeren zo stevig zijn, maakt de vloeren ook populair onder industriële bedrijven. De gietvloer is onder andere populair in autogarages. De vloeren zijn stevig, maar zijn ook mooi genoeg om klanten in de zaak te kunnen ontvangen.

Hygiënisch en eenvoudig schoon te maken

De gietvloer is ook zeer hygiënisch, omdat deze vloer geen naden heeft. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de beton cire vloer. Het voordeel van een vloer zonder naden is dat bacteriën niet tussen de vloer kunnen gaan zitten. Het zorgt er, in combinatie met het gladde reliëf, ook voor dat de vloeren eenvoudiger schoon te maken zijn. Even bezemen en dweilen is over het algemeen al genoeg.

Een watervaste vloer

De gietvloer is ook nog eens watervast. Hierdoor is de vloer zeer geschikt voor bijvoorbeeld in de badkamer of voor in de keuken. De vloer kan hierdoor in principe in iedere ruimte in huis geplaatst worden. Overigens is ook de vloer van beton cire watervast. Dit is dus iets wat deze vloeren gemeen hebben. De gietvloer en de vloer van beton cire hebben overigens wel meer dingen gemeen.

Verschil gietvloer en beton cire

De gietvloer heeft ontzettend veel gemeen met de vloer van beton cire. Toch zijn er ook een aantal zaken die de vloeren niet gemeen hebben. Qua uitstraling hebben de vloeren bijvoorbeeld vrij veel van elkaar weg. Ook zijn beide vloeren watervast en eenvoudig schoon te maken.

De vloer van beton cire is echter helemaal niet flexibel. Om die reden kun je beter geen zwaar gewicht op de vloer laten vallen. Er kan dan een barst of deuk ontstaan. Ook wordt de beton cire vloer op een andere manier geplaatst dan de gietvloer. Beton cire heeft ook een voordeel ten opzichte van de gietvloer. Beton cire kun je namelijk op zowel vloeren als wanden aanbrengen. Het materiaal waarvan men een gietvloer maakt, wordt in principe alleen op de vloer aangebracht. Je kunt dus geen wanden met precies dezelfde uitstraling laten maken.