Koeienhuiden

Een dierenhuid is de afgelopen jaren een echte trend in het interieur. Ze zijn geschikt als vloerkleed, maar ook als decoratie over bijvoorbeeld een stoel of bank. Ze zijn warm en geven extra sfeer. Koeienhuiden zijn erg zacht, de haren zitten dicht op elkaar en de huid glanst mooi. Ook is het leer erg soepel. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

Een koeienhuid is een echte eyecatcher in je interieur. Ze passen ook in heel veel verschillende interieurstijlen, van modern tot landelijk en scandinavisch. Koeienhuiden staan leuk bij alle stijlen. Bijna geen enkele koe is hetzelfde, dus de huiden zijn eigenlijk allemaal uniek. Een koeienhuid kun je als vloerkleed gebruiken, maar ook als wanddecoratie. Een kalfshuid is iets kleiner, deze kan bijvoorbeeld ook als decoratie over een stoel of bank gedrapeerd worden.

Een koeienhuid in je interieur

Koeienhuiden staan leuk in iedere interieurstijl. Ze hebben vaak neutrale kleuren zoals wit, bruin en zwart. Hierdoor passen ze eigenlijk overal bij. Ze staan leuk op de vloer of aan de muur. Een koeienhuid past goed bij bijvoorbeeld de scandinavische stijl, deze is namelijk heel rustig en licht en heeft meer natuurlijke accenten.

Ook in de landelijke stijl past een koeienhuid goed, want hier wordt veel gebruik gemaakt van hout en naturel kleuren. Maar ook in een modern interieur of een industriële interieurstijl staat het goed.

Er zijn veel kleuren verkrijgbaar, helemaal bruin, beige of zwart, maar ook gevlekte huiden met combinaties van bijvoorbeeld wit en bruin. Ook zijn er gekleurde huiden, zoals blauw of roze. Zo is er voor ieder interieur een passende huid te vinden.

Fijne huiden

Een koeienhuid is een fijne huid, want het leer is soepel en de vacht is dicht en glanzend. Ze gaan zo jarenlang mee. Ze zijn wel vier vierkante meter, waardoor ze een groot stuk vloer of wand zullen innemen. Het decoratiestuk is dus niet te missen!

Tips voor het onderhouden van koeienhuiden, zodat ze jarenlang mee gaan:

  • Met de haren mee stofzuigen
  • Groene zeep voor hardnekkige vlekken
  • Soms een klein beetje water sprayen tegen uitdroging
  • Uitkloppen met de hand, of mattenklopper: altijd buitenshuis
  • Gemorste dingen deppen met schone, vochtige doek

Koeienhuiden kopen

Het kopen van koeienhuiden is eigenlijk niet zo zielig als velen denken. Het is namelijk gewoon restafval van de vleesindustrie, dus eigenlijk ben je aan het recyclen. Zo zielig is het dus niet, want het dier is niet speciaal voor zijn huid afgemaakt. De huid recycle je dus en dit is een veel fijner idee. Gebruik koeienhuiden als vloerkleed of als wanddecoratie en geef warmte en sfeer aan iedere interieurstijl. Een koeienhuid koop je bij een speciale vachten winkel of bij een woonwinkel voor een paar honderd euro. Je krijgt wel waar voor je geld, want zo’n huid is erg mooi en gaat jarenlang mee doordat hij slijtvast is!