Inspiratie voor het inrichten van je lege voortuin

Ga je binnenkort wonen in een nieuwbouwwijk? Dan staat je een leuke klus te wachten! Je kunt namelijk helemaal zelf de inrichting gaan bepalen. Zowel de inrichting voor binnen als voor buiten. Hoewel je alles helemaal naar eigen wens kunt bepalen, kan het ook lastig zijn als de keuzevrijheid zo groot is. Om je een beetje te helpen in het maken van keuzes, hebben we onderstaand artikel voor je geschreven. Je vindt er inspiratie en keuzetips voor het inrichten van de voortuin!

De allereerste tip: ga dragline schotten huren. Bij het inrichten van je voortuin wil je dat de ondergrond zo min mogelijk beschadigd raakt. Zeker als er zware zaagbanken voor een eventuele schutting aan te pas komen. Of als je gewoon zelf veilig wil lopen over een stevige en vlakke ondergrond.

Kies een stijl

Voordat je de tuin gaat inrichten, is het goed om een stijl te kiezen. Denk aan modern, landelijk, romantisch, industrieel en ga zo maar even door. Voel je de keuzestress al opkomen? Geen zorgen, we hebben de gouden tip voor je. Voordat je de voortuin gaat aanpakken heb je vast al wel nagedacht over de inrichting binnenshuis. Probeer diezelfde stijl een beetje aan te houden. Bij een moderne woonkamer past een tuin met veel strakke lijnen, een grasperkje of korte hegjes. Bij een meer landelijk interieur ga je je oriënteren op houten accessoires in de voortuin. Ben je een echte romanticus? Kies dan voor wat mooie bloemen!

Zelf tuinieren of niet?

Denk voordat je echte tuinkeuzes gaat maken na over of je zelf wil tuinieren of niet. Als je het leuk vindt om te tuinieren, zul je inderdaad zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Denk aan een vijvertje in de voortuin. Ben je niet van plan om wekelijks tuinonderhoud te plegen? Dan vallen er gelukkig al heel wat opties af! Scheelt weer keuzestress. Als je je voortuin simpel en onderhoudsvrij wil houden, is grind altijd een goede optie.

Een laadpaal in de voortuin

Rijd je elektrisch? Dan is een laadpaal aan huis het overwegen waard. Zo hoef je niet telkens naar een openbare laadpaal om te zien of er een laadplekje is voor jou. Een laadpaal aan huis betekent wel dat je plek nodig hebt om de auto te parkeren én de laadpaal te plaatsen. Je kunt overwegen om dan van je voortuin een extra parkeerplek te maken! Niet het meest gezellige, wel zo handig. Mocht je toch iets meer gezelligheid en privacy willen, dan is het plaatsen van een tuinafscheiding geen overbodige luxe.