Kruipruimte uitgraven? Houd rekening met deze kosten!

Mag je je kruipruimte uitgraven voor extra woonruimte? Nee, een kruipruimte mag je natuurlijk niet zomaar uitgraven. Er moet eerst een vergunning worden afgegeven. Omdat een extra ruimte onder een woning aan regels moet voldoen vanwege veiligheid. Het mag dus alleen als je met een goed voorstel komt en er binnen de gemeente vergunning voor zal worden verleent. Dat kost geld. Daarnaast komen er kosten voor het uitgraven van de kruipruimte, aanbrengen van de bouw en verzekering die je hebt om eventuele ongevallen en schade te dekken. Kosten waar je vaak niet direct over nadenkt.

Wil je meer informatie over de kosten? Dan moet je absoluut even langs klikken. Op deze pagina vind je meer informatie over de totale kosten die je kunt verwachten.

Een vergunning verkrijgen

Voor het uitgraven van de kruipruimte om hier een extra kamer te maken heb je vaak wel een vergunning nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente. Het is namelijk een bouwtechnische verandering binnen een woning. Doe navraag bij je gemeente of dit ook voor jouw situatie zo is. Wanneer de vergunning rond is kun je beginnen.

Het uitgraven van de kruipruimte

Het uitgraven van de kruipruimte kan beginnen. Waarbij het goed is om een van de meest recente technieken in te zetten, namelijk zand zuigen. Op deze manier heb je relatief weinig werk en kan het afgegraven zand direct worden afgevoerd middels een vrachtwagen.

Het bouwen van de ruimte

De ruimte bouwen vraagt natuurlijk om de juiste expertise. Er moet rekening worden gehouden met de draagkracht en je wilt verzekerd zijn dat het veilig te gebruiken is. Omdat de grond tegen de muren duwt moet hier dus extra aandacht aan worden besteed. Een gespecialiseerd bedrijf kan je hierin absoluut van dienst zijn. Waarbij je soms te maken krijgt met extra kosten omdat er meer stevigheid nodig is. Dit is veelal afhankelijk van de grond.

Verzekeringen voor schade

Gedurende de afgraving is het goed om verzekerd te zijn. Met een goede verzekering dek je namelijk de schade aan gebouwen in de omgeving en andere schade die er mogelijkerwijs kan ontstaan tijdens de bouw. Een verzekering is dus altijd een slimme keuze. Waar een gespecialiseerd bedrijf, zoals De Kruipruimte Specialist, je in kan adviseren.