Hoe verduister je je woning?

Moderne woningen zijn tegenwoordig uitgerust met grote ramen. Die laten veel licht naar binnen en je hebt een mooi uitzicht op je tuin. Het is ook zalig als het zonnetje naar binnen schijnt, want dat geeft je het gevoel dat je buiten zit. Toch vind je ook de nodige privacy en verduistering ‘s avonds belangrijk, niet? Wij geven je enkele tips om in geschikte raamdecoratie voor je woning te investeren.

Volledig verduisteren?

Ga je op zoek naar raamdecoratie, dan moet je eerst even goed nadenken over de mate waarin je het raam wil verduisteren. Wil je een gordijn dat de hele ruimte meteen donker maakt, dan koop je best een rolgordijn. Rolgordijnen bestaan in verschillende maten, maar wil je er zeker van zijn dat het perfect bij je raam past, koop dan een rolgordijn op maat. Zulke verduisterende rolgordijnen zijn zeer geschikt voor een kinderkamer, bijvoorbeeld. We zien echter dat veel kinderkamers in de nok van het dak liggen en bijgevolg een dakraam hebben. Daar past een gewoon rolgordijn natuurlijk niet, dus koop je voor een dakraam een gordijn dat aangepast is aan deze raamvorm. Deze gordijnen worden gemonteerd op het dakraam en passen perfect, zodat er geen licht door kieren of spleetjes komt piepen.

Bijzondere raamvormen

Een dakraam is een voorbeeld van een bijzondere raamvorm. Er bestaan oplossingen om dergelijke ramen goed te verduisteren, maar wat doe je met bijvoorbeeld grote ramen in de woonkamer? Raamdecoratie zoals lamellen zijn geschikt voor deze ramen. Je hebt hiervoor zowel horizontale als verticale jaloezieën. Het voordeel is dat je doorheen de dag deze jaloezieën volledig kan optrekken, zodat het lijkt alsof er geen raamdecoratie is. Heb je nood aan verduistering of meer privacy, dan laat je de jaloezieën naar beneden en kan je de stand van de shutters bepalen. Wil je het echt donker, dan sluit je de shutters volledig. Afhankelijk van de mate waarin de shutters gekanteld zijn, komt er meer of minder daglicht binnen. Zeker als het zonnetje schijnt, heeft dit een mooi effect en zie je de schaduw van de shutters weerspiegeld op de muren.

Behoud van privacy

Erkers zijn erg mooi en geven een huis meer charme, maar het nadeel is dat zulke ramen vaak aan de straat gelegen zijn. Bijgevolg kunnen voorbijgangers makkelijk binnenkijken, iets wat niet altijd fijn is. Als je gesteld bent op je privacy, kan je plisségordijnen kopen. Ook deze gordijnen bestaan op maat en zorgen voor behoud van jouw privacy. Semi-transparante plisségordijnen zijn dé oplossing tegen nieuwsgierige voorbijgangers. Ze zorgen ervoor dat er nog voldoende licht binnen schijnt, maar andere mensen kunnen niet zomaar binnenkijken. Win-win!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.