Wat zijn de voordelen van ergonomische producten?

Op het werk zul je het begrip ‘ergonomisch’ wellicht wel eens gehoord hebben. Ergonomie heeft te maken met hulpmiddelen en situaties die zijn afgestemd op de mens waardoor zij hun werk beter kunnen verrichten. Denk hierbij aan een ergonomische bureaustoel. Ergonomische bureaustoelen zijn ideaal voor mensen die lang achter een pc zitten en dus een langere tijd op hun bureaustoelen. Hiermee worden rugklachten voorkomen door de extra zorg aan de onderrug. De voordelen van ergonomische producten is dan ook dat men zich minder vaak ziek zal mensen in verband met lichamelijke klachten, de medewerkers zullen tevreden naar het werk gaan, wat zal resulteren tot hogere prestaties en het bedrijf krijgt meer waardering. Ben jij benieuwd naar het gebruik van ergonomische producten? In dit artikel lees je hier meer over.

Ergonomische producten voor kantoorwerkers

Op de werkvloer zul je vaak ergonomische producten zien of traditionele producten zien die vervangen moeten worden door ergonomische producten. De meest gebruikte ergonomische producten zijn ergonomische toetsenbord, muis en laptopstandaard. Deze ergonomische toetsenbord zal positieve verandering brengen in je lichaamshouding op het werk. Dankzij de manier waarop de toetsenbord is ontworpen, hoeft je hand zich niet veel in te spannen verschillende knoppen te drukken of de muis te kunnen gebruiken. Hiermee krijgen je handen en polsen een betere ondersteuning. Ergonomische laptopstandaard. De ideale situatie voor kantoorwerkers is dat er helemaal geen laptop meer wordt gebruikt. Echter, is een laptop inmiddels ondenkbaar in het werkleven. Daarom zijn laptopstandaard het leven in geroepen. De laptopstandaard zorgt ervoor dat je laptop op een verhoging kan worden gelegd, waarmee wordt voorkomen dat je gebogen achter de laptop zult zitten. Naast laptopstandaards, worden ook ergonomische documenthouders gebruikt. Het principe is hetzelfde. Alleen worden deze houders voor documenten gebruikt, waarin vaak gebladerd wordt.

Tips voor het werken met ergonomische producten

Wanneer je werkt met ergonomische producten is het belangrijk de juiste producten te gebruiken. Wanneer de producten niet worden gebruikt, waarvoor het in origine gebruikt moet worden, zal het niet de gewenste resultaten geven. Ten tweede is het belangrijk de producten de tijd te geven te werken. Door enkele keren gebruik te maken van ergonomische producten, zul je niet veel verandering merken. Het gaat hier om consistentie. Ten derde is het handig ondersteunende hulpmiddelen te gebruiken wanneer je voortdurend gebruik maakt van een laptop. Denk hierbij aan ondersteunende producten, zoals een extern beeldscherm.

Kortom, door te werken met ergonomische producten voorkom je de negatieve gevolgen die gepaard gaan met lichamelijke klachten van werknemers.

Ergonomische bureaustoel. Foto: Pexels
Ergonomische bureaustoel. Foto: Pexels