Een kleine badkamer verbouwen? Volg deze stappen!

Badkamer opnieuw inrichten.
Badkamer opnieuw inrichten.

Het verbouwen van een kleine badkamer verschilt op een aantal vlakken met de verbouwing van een grote badkamer. Om de obstakels die bij de verbouwing komen kijken zo goed mogelijk te tackelen zijn er gelukkig een aantal stappen die er voor zorgen dat jij het overzicht bewaard. De mogelijkheden zijn divers en de keuze is reuze. Volg dus snel de onderstaande stappen. Dan ben je binnen de kortste keren klaar voor de verbouwing.

Stap 1: Oriëntatiefase

Het is belangrijk dat je een duidelijk plan hebt. En bij een plan hoort voldoende inspiratie. Dit kun je opdoen via woonmagazines, folders en tijdschriften maar bijvoorbeeld ook via Pinterest. Let hierbij wel op dat je de focus legt op kleine badkamers. Grote badkamers zijn niet reëel voor de mogelijkheden bij jouw badkamer. Hier vind je volledige badkamers die je kunt kopiëren, maar ook afbeeldingen van badkamermeubels en accessoires. Verzamel deze online, of plak alle uitknipsels op een bord en creëer zo een moodboard. Hiervan kun je direct afleiden wat voor jou belangrijke kleuren en elementen zijn.

Stap 2: Kiezen en budgetteren

Nu je weet hoe jouw kleine badkamer eruit moet komen te zien kun je door. Tijd om keuzes te maken. Als er bij jou geen ligbad mag ontbreken, zorgt dit ervoor dat je waarschijnlijk wel een douche-/badcombinatie moet kiezen. Prefereer je een grote inloop regendouche? Dan gaat dit waarschijnlijk ten koste van een grote wastafel. Stel na het maken van deze keuzes ook een duidelijk budget op. Loop je keuzes nogmaals na, en zie of alles wat jij terug wilt zien ook mogelijk is qua kosten.

Stap 3: Ontwerpfase

Nu de onderdelen en de stijl van je nieuwe kleine badkamer bekend zijn is het tijd om de ruimte op te meten en een ontwerp te maken. Heb je hier hulp bij nodig? Schakel dan een professional in. Zij kunnen je volledig ontzorgen, of alleen adviseren. Ga je zelf aan de slag met ontwerpen? Dan zijn er online een aantal tools te vinden die je hierbij kunnen helpen.

Stap 4: Alle benodigdheden kopen

Tijd om de meubels en accessoires aan te schaffen. We raden je aan dit bij een echte badkamerspecialist te doen. Zij hebben vaak het grootste assortiment en de beste service. Met jouw uitgewerkt plan en ontwerp heb je binnen no-time de offerte in handen. Daarna kun je nog beslissen of dat je de producten los aanschaft of compleet laat leveren en monteren. Controleer vervolgens ook goed wat de bijbehorende montagekosten zijn. Neem hierbij het verleggen van de leidingen, slopen van de bestaande situatie en gebruiksklaar opleveren van de nieuwe badkamer mee in het plan.

Stap 5: Opleveren en genieten

Een mooi moment, de nieuwe badkamer is klaar en opgeleverd. Je wilt nu natuurlijk het liefst gelijk genieten van jouw kleine luxe ruimte. Vergeet echter niet nog een laatste keer kritisch naar de oplevering te kijken. Dit is namelijk hét moment om te checken of dat alles netjes is opgeleverd en eventuele gebreken te melden. Zit alles goed vast? Is alles mooi afgewerkt? Zo ja, dan is het tijd om te genieten. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes.