Maak je eigen ergonomische bureaustoel

Je bureaustoel ergonomisch maken
Je bureaustoel ergonomisch maken

Heb je een bureaustoel nodig om je rug te ontspannen terwijl je werkt maar je wilt niet veel geld uitgeven? Dan geeft deze DIY artikel je de beste mogelijkheden om zelf je eigen ergonomische bureaustoel te ontwerpen. Alle ideeën die je nodig hebt om een elegante en verbazingwekkende bureaustoel voor je werkplek te maken in plaats van veel geld uit te geven laten we hier zien.

Ergonomische bureaustoel alternatieven

Als je naar designkantoormeubilair hebt gekeken en de statig ogende foto’s van ergonomische bureaustoelen hebt gezien met iets te hoge prijskaartjes, dan is dit het moment dat je jezelf kunt troosten met twee feiten:

  • er zijn inderdaad zeer redelijke opties beschikbaar
  • als alternatief zijn er DIY hacks

Als je zelf hebt gezocht, heb je misschien een paar selfmade ergonomische bureaustoelen gevonden die ronduit maf zijn of die ronduit gevaarlijk zijn. Hiervoor geven we je een verzameling van een aan DIY hacks waarmee je je eigen standaard kantoormeubilair omtovert tot een ergonomische super middel.

Je eigen ergonomische bureaustoel maken

De kwestie nu is om een gewone bureaustoel om te toveren naar een ergonomische bureaustoel. Hiervoor zijn niet alles facetten van de ergonomie te behelpen, maar je komt al een heel eind met de volgende tips.

Lendensteun maken

Als praktische workaround heeft een opgerolde handdoek de voorkeur boven een kussen om de rug te ondersteunen. Deze zal veel beter de natuurlijke kromming van je rug ondersteunen. Zorg ervoor dat je het goed vastmaakt, zodat je het niet steeds opnieuw hoeft op te rollen.

Voetensteun maken

Dit klinkt misschien als een nieuw niveau van laksheid, je vermoeide voeten laten rusten na een paar uur zitten, maar als je bureaustoel niet de juiste hoogte heeft, dan is dit een echte aanrader. Een slimme oplossing is om een “hangmat” voor de voeten tussen de tafelpoten vast te binden en de benen daarin te laten rusten.

Zitting verbeteren

Er zijn verschillende soorten onderstellen met kussens, waarvan de beste tot op zekere hoogte ook een goede houding kunnen bevorderen. In het ideale geval zoek je een kussen dat steun biedt tijdens de lange uren dat je zit, maar niet zo zacht is dat het een slechte houding bevordert. Een traagschuim kussen zou een optie kunnen zijn.

Hoofdsteun maken

Zolang je er een met de juiste afmetingen kunt vinden en op zijn plaats kunt houden, kan dit een goede optie zijn om je vermoeide hoofd te laten rusten. Als je een stoel met een hoge rugleuning hebt, kun je die misschien combineren met een neksteunkussen, en deze bevestigen om de bovenkant van de rugleuning.