Schoonloopmat op maat

Een schoonloopmat is ideaal om in huis te hebben. Laat je iedereen zo door de deur naar binnen lopen en is er geen mat om de schoenen te vegen, dan heb je snel veel vuil en vocht in huis. Een schoonloopmaat houdt veel vuil en vocht tegen. Het is dus ideaal om deze neer te leggen bij de entree van je huis. Deze matten zijn voorzien van veel vezels, waardoor ze het vuil vasthouden. Het vuil van de schoenen zakt in de vezels van de mat en jouw vloer blijft stukken schoner.

Schoonloopmatten zijn er in heel veel formaten. Ook zijn er allerlei kleuren verkrijgbaar. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de mat bijna wegvalt, omdat je dezelfde kleur neemt als de vloer. Maar je kunt er ook een mooie blikvanger van maken. Heb jij een afwijkende maat nodig, dan is het natuurlijk handig om te kiezen voor een deurmat op maat. Die kun je gewoon voor je laten maken.

Vloer blijft langer mooi door deurmat

Leg je een schoonloopmat bij de entree van je kantoor of woning, dan blijven de ruimtes langer schoon, maar er is nog een voordeel te noemen. Ook steentjes, zand en ander vuil dat onder je schoen zit, neem je niet mee naar binnen. Ook dat zakt tussen de vezels van je mat. Dit zorgt ervoor dat je vloer veel minder snel beschadigt en dus langer mooi blijft.

Schoonloopmatten en deurmatten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kwaliteiten. De verschillen zitten hem bijvoorbeeld in het aantal haren. De ene mat neemt meer vuil op dan de andere. Het is natuurlijk wel nodig om de mat regelmatig te reinigen. Dit doe je gewoon met een bezem of met de stofzuiger. Zo ziet de mat zelf er ook netjes en fris uit als je binnenkomt.

Wat doe ik, een droogloopmat of een schoonloopmat?

Ga je op zoek naar een deurmat, dan kun je natuurlijk twijfelen over de beste keus. Wil je vooral een mat die het vocht opneemt, dan kies je een droogloopmat. Die houdt namelijk heel goed het vocht vast. Is het voor jou echter ook heel belangrijk dat er geen vuil naar binnen gelopen wordt, dan heb je meer aan een schoonloopmat. Die is namelijk niet alleen vochtabsorberend, maar ook vuilafschrapend. Je weet dan ook zeker dat het vuil van je schoenzolen afgeveegd wordt op de mat. Het droogmaken van je schoenen gebeurt echter weer beter bij een specifieke droogloopmat.