Zo betrek je de tuin bij je woning door het jaar heen

Kom aan het eind van een lange werkdag tot rust in de tuin, of geniet in de zomermaanden van je spelende kinderen op het gazon. Een tuin biedt steeds meer waarde, nu men vaker vanuit huis werkt. Het biedt je de ruimte om even te onthechten van je kantoor aan huis. Van tuinen zegt men vaak dat deze het verlengde moeten vormen van de woonkamer. Op welke manier slaag je hierin? Kies je voor een van de tuintafels, welke qua stijl past bij het interieur in huis? Ga je voor een aantal grote kamerplanten in de woonkamer? Er zijn talloze mogelijkheden om de tuin bij de woonkamer te betrekken. In dit artikel helpen we je op weg.

Maak van het terras een tweede woonkamer

Voorzie het terras in je tuin niet alleen van een tuintafel, passend bij de rest van het interieur in huis. Kijk naar mogelijkheden om het terras op een huiselijke manier aan te kleden. Een goede optie hierbij is het gebruik van een buitenkleed. Of wat te denken van vrolijke tuinkussens, die je op de tuinstoelen of loungebank legt? Het zorgt dat het terras een hele sfeervolle uitstraling krijgt; het nodigt uit om er niet alleen in de zomer, maar ook in het najaar en de winter plaats te nemen.

Gebruik een heater of vuurkorf op het terras

Om het hele jaar door van de tuin te genieten kun je het terras van een heater of vuurkorf voorzien. Voordeel van een heater ten opzichte van een vuurkorf is dat deze minder vuil achterlaat en geen stank veroorzaakt. Andersom is niets authentieker dan het knisperende haardvuur in je vuurkorf!

Leg sfeervolle verlichting aan in de tuin

Niet alleen de inrichting van het terras bepaalt of de tuin het verlengde van jouw woonkamer is. Zorg er daarnaast voor dat de tuin over een sfeervolle verlichting beschikt. Dit voorkomt dat de tuin in de avond een zwart, donker gat vormt. De verlichting nodigt uit om ook ’s avonds in de tuin te zitten. Er zijn verschillende moderne systemen verkrijgbaar, die je relatief eenvoudig zelf aanlegt. Je hoeft er geen elektricien voor te zijn! Het gaat om systemen waarbij de lampen als het ware op een kabel te klikken zijn; in-lite is een voorbeeld van zo’n systeem. Combineer lampen aan de schutting, de buitenmuur van je woning en bijvoorbeeld spotjes in de verschillende borders van de tuin met elkaar.