Tips om je huis bijzonder te maken

Ben je ook die stalen deuren en visgraatvloer beu? Wil je graag wat anders dan de rest van Nederland? Dan is het goed om wat inspiratie op te doen buiten de populaire woonwinkels om. Maak je huis uniek met je eigen stijl! Weet je nog niet goed wat jouw stijl is? Dan is Pinterest je grootste vriend. Honderden plaatjes van nog meer verschillende stijlen zijn hierop te vinden. Aan de hand van deze plaatjes kun je een mooi “moodboard” maken van wat er goed bij jou past. Wil je toch wat tips om je huis bijzonder te maken? Lees dan snel verder.

Vintage is hip

Iets wat we steeds vaker zien terugkomen, vintage! Niet alleen kopen we steeds vaker tweedehands kleding, ook zien we een stijgende vraag in de kringloopwinkel voor meubels en woonaccessoires. Met het oog op duurzaamheid is dit een trend die zeker populairder zal gaan worden. Niet alleen is het vaak voordeliger om gebruikte spullen te kopen, het is daarnaast ook nog eens uniek omdat je het niet zomaar meer in een winkel nieuw kunt kopen. Wat dacht je van een mooie antieke stoel als eyecatcher in je woonkamer? Of een ouderwetse commode met prachtige lades voor in de babykamer? De mogelijkheden voor vintage meubels zijn eindeloos. Ga eens naar de lokale kringloopwinkel of speur wat af op Marktplaats en wie weet vind je daar wel jouw eyecatcher. Bij de kringloopwinkel vind je vooral leuke woonaccessoires zoals oude kandelaren of schilderijen. Soms zit er zelfs nog wel wat tussen wat van veel meer waarde is dan voor wat het wordt verkocht.

Oog voor detail

Wil je niet al te veel veranderen aan je interieur? Of wil je juist alles tot in detail aanpassen? Dan kun je denken aan details die je kunt veranderen. Wat dacht je van Piet Boon deurbeslag? Deze deurhendels zijn erg uniek en heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Wat dacht je van gouden deurhendels? Of ouderwetse om in de vintage look te blijven? Je vindt het allemaal bij decodeurbeslag! Je kunt de deurhendels ook matchen met de hendels op je keukenkastjes, ramen en zelfs de brievenbus kan in dezelfde stijl. Hoe ver ga jij in detail?

Kortom, een nieuwe look geven aan je huis kan nog weleens een uitdaging zijn als je een andere stijl wilt dan de rest. Doe je inspiratie op in apps zoals Pinterest en ga op vintage jacht in de kringloopwinkel. Maak de look af met prachtig deurbeslag en jij wordt weer verliefd op je huis!